Terveellisempi Bannoffee-resepti (mutta niin pökerryttävän ihana!)

hanna_blogi

Tämä resepti on: gluteeniton, maidoton eikä sisällä prosessoitua sokeria.

Inspiroidun leivontaideoista kierrellessäni ihastelemassa eri kahviloiden kakkuvitriinejä. Tavoitteeni on valmistaa perinteisistä konditoriaherkuista ravintorikkaita versiota sekä ideoida uusia suosikkeja. Matkustan työkseni paljon ja on hienoa päästä nuuhkimaan ruoanlaitto- ja leivontabuumeja ympäri maailmaa. Sain idean tähän ihastuttavaan Bannoffee-leivokseen Lontoon kahviloita kierrellessäni. Aloin pohtia, kuinka voisin korvata perinteisen Bannoffee-reseptin ainesosat kuten kinuskikastikkeen ja kermakuorrutuksen terveellisellä tavalla. Lopputuloksesta tuli pökerryttävän ihana.

Leivoksessa on kolme työvaihetta mutta ne ovat uskomattoman helppoja. Selviät vaikka et olisikaan varsinainen jauhopeukalo.

Tässä siis ihana Bannoffee-resepti arki-iltojasi ilahduttamaan.

DSC_0289

Vaihe 1: BANNOFFEE-POHJA

(Ohjeesta tulee 4 pientä leivosta)

2 dl mantelijauhoja

0,5 dl amaranttihiutaleita

2 rkl agavesiirappia (tai oman maun mukaan)

1 tl psylliumia

1 luomu kananmuna

ripaus suolaa

VAIHE 1) Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita huolellisesti lusikkaa apuna käyttäen. Tasoittele taikina voideltujen pienten piirakkamuottien pohjille ja reunoille.

Laita taikinapohjien päälle leivinpaperisiivu ja kaada painolastiksi esimerkiksi riisinjyviä tai kuivattuja herneitä varmistaaksesi, että pohja pysyy muodossaan paiston aikana. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

VAIHE 2) ”TOFFEETÄYTE”

2,5 dl pehmeitä taateleita (liota tarvittaessa vedessä parin tunnin ajan)

1 dl mantelimaitoa

1tl vaniljaa

1 rkl kookosöljyä

loraus sitruunan mehua

ripaus suolaa

Yhdistä kaikki pohjan aineet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa mantelimaitoa saadaksesi riittävän notkea ”toffeevaahto.” Tarkista maku. Toffeetäytteessä saa olla hieman suolainen maku.

 

VAIHE 3): KOOKOSKERMA

Vatkaa jääkaappijähmeä kookoskerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan vaniljalla ja agavesiirapilla.

Laita vaahto vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään

Levitä toffeetäytettä jäähtyneiden piirakkapohjien päälle ensimmäiseksi kerrokseksi. Viipaloi kypsästä banaanista siivuja toiseen kerrokseen. Ja pursota lopuksi kookoskermaa päällimmäiseen kerrokseen. Koristele banaaniviipaleilla.

DSC_0296

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image