Sinussa on olemassa osa, joka on täydellinen juuri sellaisena kuin se on – 5 lohduttavaa ajatusta

Meissä kaikissa on olemassa osa, joka on täydellinen juuri sellaisena kuin se on. Tätä osaa ei tarvitse hoitaa tai parantaa. Meidän jokaisen tarvitsee vain löytää tämä osa. Meillä on kuitenkin olemassa erilaisia sisäisiä uskomuksia ja ympäristöstämme ladattuja ohjelmia, jotka kertovat meille, ettemme riitä aitoina itsenämme. Meidän tulisi olla jotakin muuta mitä me todellisuudessa olemme.

Nämä ohjelmat ovat omia sisäisiä, alitajuisia ajatuskehiä, joista emme välttämättä ole lainkaan tietoisia, jos emme pysähdy kuuntelemaan näitä sisäisiä puheita ja ”nauhoja”, joita me pyöritämme päivästä ja vuodesta toiseen. Nämä nauhat eivät ole totuus sinusta. Totuus ei nimittäin ole jotakin jonka voi oppia, totuus on jotakin jonka tunnet sydämessäsi todeksi.

Se minä, jonka olet oppinut näkemään itsenäsi, ei ole todellinen minäsi. Se minä on vain peilikuva kaikesta siitä, mitä olet elämäsi aikana alkanut uskomaan itsestäsi. Elämä nimittäin rakastaa sinua joka hetki. Huomaat sen, kun pysähdyt olemaan tietoinen todellisesta itsestäsi.

Teen sinulle viisi kysymystä. Pysähdy kaikessa rauhassa jokaisen kysymyksen äärelle, kuuntele tarkkaan oman kehosi viestejä, mitä kulloinenkin kysymys ja siihen liittyvät tarkentavat lauseeni tuovat sinulle. Kaikki on oikein, mitä huomaat. Voit halutessasi kirjoittaa tuntemuksiasi ylös.

1: Miltä tuntuu olla minä silloin, kun en tuomitse itseäni?

Aluksi saattaa tuntua siltä, etten todellakaan tiedä miltä tuntuu olla tuomitsematta itseä. Juuri nyt riittää, että kehosi kuulee tämän kysymyksen, ja tulevat kysymykset, koska sinussahan on jo olemassa se osa, jossa elää ehdoton rakkaus itseäsi kohtaan!

Silloin kun sinulla ei ole enää tarvetta tuomita itseäsi, loppuu myös tarve muiden tuomitsemiseen. Oletko kenties oppinut ajattelemaan itsestäsi, että sinun pitää ensin tehdä elämässäsi asioita tietyllä tavalla, vasta sitten voit hyväksyä itsesi. Kun havahdut itsesi hyväksymiseen ilman ehtoja, löydät sisältäsi sen jo olemassa olevan osasi, joka on saattanut odottaa jo pitkään tätä kohtaamista.

2: Miltä tuntuu olla minä silloin, kun en yritä olla koko ajan parempi kuin mitä olen nyt?

Olemme saattaneet oppia lapsesta asti sellaisille tavoille, että aina pitäisi yrittää enemmän, olla parempi ja tehokkaampi, jotta riittäisin lapsena, työntekijänä, vanhempana tai puolisona. Miten voisit riittää itsellesi juuri nyt, et tarvitse mitään muuta, tämä hetki on riittävästi.

Riittämättömyys kumpuaa erillisyyden tunteesta, joka on universaali este ehdottoman rakkauden kokemukselle. Syvimmillään meillä kaikilla saattaa olla pelko hylätyksi tulemisesta. Senkin vuoksi olemme oppineet suorittamaan yhä enemmän. Tämä tie vie valitettavasti vaan sellaiselle polulle, jossa mikään ei riitä. Olenko rakastettu ja hyväksytty juuri sellaisena kuin olen? Vai pelkäänkö että minut hylätään, jos uskaltaisin olla oma aito itseni?

3: Miltä tuntuu olla minä, kun en hylkää itseäni?

Miksi meidän on niin usein helpompi rakastaa ja auttaa toisia kuin itseämme? Mitä jos alkaisitkin kohdata itsesi ja oman totuutesi sellaisena kuin se on. Erään luostarin nunnan rukous kuului seuraavasti: ”Jumalani, näytä minulle totuus itsestäni, ei väliä kuinka kaunis se onkaan.” Miksi meidän onkaan joskus niin vaikea kohdata omaa sisäistä kauneuttamme ja täydellisyyttämme, vaan mieluummin hylkäämme itsemme?

Et voi olla koskaan todella onnellinen, jos olet epärehellinen itsellesi sen suhteen miksi et ole juuri nyt onnellinen. Meille kaikille on kertynyt elämämme aikana konflikteja, jotka ovat enemmänkin egojemme yrityksiä pitää meidät erillämme sisäisestä täydellisestä lähteestämme.

4: Miltä tuntuu olla minä, kun en vastusta omia kokemuksiani ja tunteitani?

Meillä ei ole vääriä tunteita tai kokemuksia, ne ovat niitä mitä ne ovat sillä hetkellä. Kohtaa ne niin kuin ne ovat ja opi niistä jotakin, se on niiden syvin tarkoitus. Anna itsellesi anteeksi se, ettet ole aina jaksanut kuunnella itseäsi ja omia kokemuksiasi, sillä hetkellä kun olet ne kokenut.

Kohtele siis tunteitasi niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Älä hylkää tai vastusta itseäsi ja tunteitasi, vaan kohtaa ne, toivota tervetulleiksi ja kysy niiltä, mitä ne tulivat sinulle viestittämään.

5: Miltä tuntuu olla minä, kun minun ei tarvitse enää yrittää parantaa itseäni?

Jos olet jo nyt täydellinen ihmisolento ja sielu, mitä sinun pitäisi syvimmillään parantaa? Riittää että alat kuuntelemaan sitä lähdettä, sitä täydellistä, eheää osaa itsestäsi, joka on jo olemassa. Kaikki alkaa siitä että hyväksyt itsesi juuri sellaisena kuin olet.

Muistathan, että elämä rakastaa sinua!

Tämä kirjoitus on luotu Robert Holdenin luennolla “Life loves you” 26.9.2015 kuultujen kysymysten pohjalta.


Kuva: Depositphotos

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image