Jäykkä selkä? – Testaa tämä yksinkertainen aamuliike

Nautinnollinen jooga-aamu – Osa 2

Kun olet nukkunut useita tunteja, on selkä aamulla usein jäykkä. Aamujooga herättelee kehon tukilihakset ja kasvattaa hengityksen määrää. Jooga parantaa kehon koordinaatiota tulevan päivän haasteisiin.

Lonkkien spiralointi

Selän jäykkyys nousee useimmiten lonkista kohti niskaa, joten jännityksen purkaminen kannattaa aloittaa lantion seudulta. Tämä on helppo harjoitus! Ota käsillä rennosti kiinni polvista. Piirrä polvilla laajoja ympyröitä molempiin suuntiin. Kun polvet loittonevat vatsasta – hengitä sisään, kun polvet lähenevät rintakehää – hengitä kokonaan ulos.  Tunne hengityksen jatkuva liike koko kehossasi. Ai niin! Pienikin hymyily tuottaa mielihyvähormooneja ja parantaa harjoituksen laatua.

Tunne hengityksen jatkuva liike koko kehossasi.

Luovaa liikettä lonkkiin

Kohota ja kurota jalat ja kädet kohti taivasta! Avaa sormet, kämmenpohjat ja jalkapohjat kohti taivasta. Löydä liikkeeseen vapautta ja luovuutta. Ota mallia lyhyeltä videolta.

Lopuksi palaa selällesi ja tuo polvet vatsan päälle. Ota käsillä kiinni polvista. Pidä hartiat rentoina ja rintakehä laajana. Tunne hengitys alaselässä. Tähän asentoon voit palata missä tahansa vaiheessa harjoitusta.

 

Valokuva: Kira Leskinen / Videokuvaus: Heta Koivusalo / Videolla Yo’a:n legginssit

Täältä löydät kätevästi koottuna kaikki aiemmat joogavinkit.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image