Lähelle on joskus pitkä matka

Kun meillä on stressiä, kipuja ja ahdistusta, tai voimme jollakin muulla tavalla huonosti, mitä siinä hetkessä meille tapahtuu? Olemmeko luoneet silloin syvän kontaktin itseemme vai päinvastoin, joutuneet kauaksi itsestämme?

Uskallan väittää, että mitä enemmän ja pysyvämmin elämme stressin ja ahdistavien kehomielen tuntemusten vallassa, sitä kauemmaksi olemme ajautuneet itsestämme. Lähelle voi siis joskus olla tosi pitkä matka.

Stressimoodissa ollessamme elämme jatkuvaa taistele-pakene-jähmety –elämää. Kaikki nämä reagointi- ja toimintamallit tarkoittavat pohjimmiltaan sitä, että erkaannumme omasta kehotietoisuudestamme, itsestämme. Tämä taas saa aikaan sen, että emme ole aidosti kontaktissa niihin tarpeisiin, mitä kehoni ja mieleni pohjimmiltaan kaipaisivat. Arkinen elämämme voi ajautua sellaiselle radalle, että haemme kaikkea hyvää, onnellisuutta, elämyksiä ja materiaa itsemme ulkopuolelta.

Lähelle

Mitä sinä ja minä voisimme tehdä tässä tilanteessa?

Pysähdy ja kuuntele kehoasi juuri tässä hetkessä. Kehosi osaa elää vain tässä hetkessä, mutta se vaikuttuu niistä ajatuksista, kohtaamisista ja tunnereaktioista, joissa kulloinkin olet. Jos ajattelet mennyttä, kehosi elää juuri sitä tunnetta, jossa silloin olet. Jos murehdit tulevaa, kehosi tuntee pelon omalla tavallaan juuri sillä hetkellä.

Hyväksy se hetki, ajatus, tunne ja kehosi tuntemus, jossa juuri silloin olet. Vain kohtaamalla ja hyväksymällä tunnetilasi, sinulla on mahdollista päästää siitä irti.

Tunnestressin vapautumista voit edesauttaa esimerkiksi EFT:n akupunktiopisteiden naputtelulla, ihan itse tehtynä. Opit huomaamaan, miten kehosi jo osaa itsekin rauhoittua, ja miten tämä ”naputtelu” itsessään sallii kehon siirtyä rauhoittumisen moodiin, jolloin stressihormonien määrä kehossa vähenee ja siirryt enemmän parasympaattisen eli rauhoittavan hermoston puolelle.

Kysy kehomieleltäsi, mitä se pohjimmiltaan kaipaa. Kaipaako se hyväksyntää, rakkautta, lepoa, liikettä? Millaista energiaa kehosi kaipaa? Missä kohtaa kehoa huomaat tämän kaipauksen ja tarvitsevuuden? Jos jokin väri kuvastaisi tätä kaipausta, mitä se olisi? Usein väri auttaa sinua tiedostamaan tarkalleen, mistä kaipauksesta tai tarpeesta on kysymys.

Salli kehosi kokea tämä uusi voimavaratunne, mitä se kaipaa. Pelkkä tunteminen riittää tässä, tietämisen sijasta. Voit ankkuroida tämän voimavaratunteen kehoosi EFT-naputteluilla ja keskittymällä kehoosi ja hengitykseesi.

Nämä kaikki vaiheet sisältyvät kehotietoiseen EFT-prosessiin luonnollisella tavalla. Opit tiedostamaan kehoasi yhä paremmin, kun pysähdyt tunnestressien äärelle. Opit myös havainnoimaan sitä, miten juuri sinun kehomielesi luo stressireaktion ja millä tavoin kehosi kykenee päästämään stressistä irti, joskus nopeastikin. Opit huomioimaan kehomielesi tarpeita. Opit ottamaan vastuun omista tunteistasi sillä hetkellä kun niitä koet, jolloin stressisäiliösi ei pääse täyttymään. Näin voit vähentää ylivoimaisilta ja hallitsemattomilta tuntuvia tunnereaktioita arjessasi.

Opit sallimaan itsellesi hyviä asioita. Opit pääsemään takaisin kotiin, omaan kehoosi, ja kokemaan se turvallisena paikkana. Opit löytämään tarpeellisia voimavaroja itsestäsi. Opit hyväksymään itsesi ja kehosi ehdoitta. Opit hyväksymään sitä kautta myös muut kanssakulkijasi sellaisina kuin he ovat.

Lähelle ei olekaan enää niin pitkä matka.


EFT Tapping -menetelmästä ja kursseista saa lisätietoa artikkelin kirjoittajalta.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image