Luonnollista suojaa aurinkoon

EMILI

Minulla on herkkä iho ja saan monista aurinkovoiteista ihottumaa, mistähän tämä johtuu? Olisiko jotain luonnollisempaa keinoa suojautua, vai pitääkö minun vain välttää aurinkoa ja suojautua vaatteilla?

Tavallisessa kosmetiikassa auringolta suojautumiseen käytettävien, kemiallisten UV-suojien toiminta perustuu reaktioihin iholla ja ihon kanssa. Niistä seuraavat kemialliset prosessit voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia ihmisille. Herkillä myös ihottuma on mahdollista, kun iho reagoi jonkin voiteen ainesosaan. Synteettisinä ainesosina ne myös rasittavat ympäristöä. Lisäksi niiden on todettu vaikuttavan kehon estrogeenihormoniin ja mahdollisesti myös kilpirauhashormoneihin eli ne voivat toimia ns. hormonihäiritsijöinä. Hormonaalisia haitta-aineita on kosmetiikan lisäksi muun muassa ruokapakkauksissa ja huonekaluissa. Niiden haitallisia vaikutuksia on jo todettu, mutta yhteisvaikutuksia vasta tutkitaan.

Luonnonkosmetiikan sisältämät fysikaaliset aurinkosuojat ovat turvallinen ja ympäristöystävällinen valinta. Luonnonkosmetiikkapuolelta löytyy hyviä aurinkosuojia kuten Laveralta. Itse käytän BioAroman Aurinkoöljyä. Kannattaa kokeilla mikä omalle iholle sopii parhaiten. Itse olen päätynyt BioAromaan, koska se on itselleni ollut paras ja luonnollisin. Luonnollisesta aurinkosuojasta huolimatta auringossa kannattaa olla oma ihotyyppi huomioonottaen ja keskipäivän aurinkoa välttäen, jotta iho ei pääse palamaan. D-vitamiinin saannin kannalta aurinkoa ei kannata kokonaan välttää, vaan suojautua itselle sopivalla tavalla.

Aurinko tekee myös mielelle hyvää, on ihanaa nauttia auringon lämmöstä, muistetaanhan nauttia! 🙂

Nautitaan auringosta!
Nautitaan auringosta!
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image