Valokuvatarina: ”Ideat olivat vaihdelleet tennarikaupasta kahvilaan”

Kuva ja teksti ovat ensimmäinen osa Sirpa Levonperän 12.1.-18.1.2015 Helsingissä pidettyä ”Sinä olet oman elämäsi tähti” -valokuvanäyttelyä, joka koostui yhdeksästä eri kuvasta ja tarinasta. Kuvattavilta kysyttiin seuraavia asioita: ”Meneekö sinun elämäsi niin kuin sinä haluat, missä mennään nyt ja ketkä henkilöt siihen ovat vaikuttaneet? Mitkä ovat juuresi? Kuka sinä olet, mitä teet? Onko tarinasi mielestäsi tyypillinen vai epätyypillinen?” Kuvattavat kirjoittivat pohdintansa.

Jenni, kasvo 1/9
Jenni, valokuvatarina 1/9. – Urheilukenttä, Kouvola, Suomi. Latitude 60° 52’ 19”N. Longitude 26° 42’ 48”E

 

JENNI, personal trainer:

”Valmistuin vuonna 2012 Helsingin yliopistosta kemistiksi ja jäin heti työttömäksi. Kymmenien ja kymmenien tuloksettomien oman alan työnhakuyritysten jälkeen piti miettiä, että mitä haluankaan isona tehdä, kun kaikille kemisteille ei ole töitä tehtäväksi. Siinä vaiheessa elämä ei mennytkään niin kuin piti, eli valmistumisen jälkeen töihin, oma asunto, auto ja kaikkea muuta mahdollista. Rahat tiukilla ja mieli maassa piti suunnitella omaa tulevaisuutta, vaikka mieli teki maata sohvan pohjalla. Erilaisten pätkätöiden tekeminen monella eri alalla ja monissa eri paikoissa kasvatti rohkeutta ja luottamusta omaan osaamiseen. Oman yrityksen perustaminen ja itse itsensä työllistäminen oli käynyt mielessäni monta kertaa ja yrittäjyysvalmennukseen pääseminen oli lopullinen sysäys kohti yrittäjyyttä. Ideat olivat vaihdelleet tennarikaupasta kahvilaan ja kaikkea siltä väliltä. Nyt tuoreena liikunta-alan yrittäjänä olen siinä pisteessä, jonka eteen olen tehnyt paljon töitä ja saavuttanut yhden monista unelmistani.

Kuvasta katsoo nuori yrittäjä, joka on hypännyt epämukavuusalueelle ja haluaa kehittää itseään, omaa osaamistaan ja saada aikaiseksi jotain sellaista, mistä voi olla ylpeä. Halu tehdä asiat omalla tavalla ja seistä täysin oman juttunsa takana ovat minulle tärkeitä asioita. Ujo, hiljainen ja hymyilevä tyttö on kasvanut itsenäiseksi, rohkeaksi ja hymyileväksi naiseksi, joka uskaltaa toteuttaa itseään. Työttömänä oleminen oli kova paikka vasta-valmistuneelle. Työttömyys on kuitenkin todentanut ajatuksen siitä, että jos haluaa jotain, sen eteen voi ja pitää tehdä myös itse aika paljon. Suuri vaikutus siihen, että mitä tällä hetkellä teen, on ollut monella eri ihmisellä, joiden kanssa olen erityisesti aikuisena ollut tekemisissä. Kaikista tärkeimpänä tietysti vanhempani, jotka ovat mahdollistaneet harrastukset, opiskelut ja kannustaneet myös yrityksen perustamisessa. Se, että olen onnistunut rakentamaan yrityksen itse, läheisteni ja ystävieni tuella on merkittävä asia minulle. Tällä hetkellä teen juuri sitä mitä itse haluan.”

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image