Tasapaino

Deepak Chopra – kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin uranuurtaja

Kesäkuun 11. päivä Helsingissä hyvinvoinnin tulevaisuudesta luennoiva Deepak Chopra on yksi maailman tunnetuimmista henkisistä opettajista ja lienee nimenä monille tuttu. Intian New Delhissä vuonna 1947 syntynyt, sittemmin amerikkalaistunut Chopra on lääkäri ja kirjailija, joka on julkaissut tähän päivään mennessä yli 80 kirjaa. Monet Suomessa tietävätkin Chopran ensisijaisesti hänen kirjojensa kautta, mutta hänet tunnetaan myös intialaiseen ayurveda-perinteeseen nojaavien, holististen terveysnäkemysten puolestapuhujana.

Chopra on maailmalla täysiä saleja keräävä suosittu puhuja, jonka aiheina ovat johtajuus, ayurveda, hengellisyys sekä kehon ja mielen huomioiva lääketiede. Hän on The Chopra Foundationin perustaja sekä yksi The Chopra Center for Wellbeingin perustajista ja sen hallituksen puheenjohtaja. Hän toimii myös Columbian yliopiston Columbia Business Schoolin ja Northwestern-yliopiston Kellogg School of Managementin dosenttina ja luennoi Kalifornian yliopiston San Diegon kampuksen terveystieteiden laitoksen perhelääketieteen osastolla.

Deepak Chopra

Länsimaisen lääketieteen ja ayurvedan yhdistäjä

Lääkärin uransa Deepak Chropra aloitti sisätautien ja endokrinologian parissa, mutta tutustuttuaan intialaiseen ayurveda-perinteeseen sekä meditaatioon hän kiinnostui muista hoitomenetelmistä, jotka kiinnittävät huomiota ihmiseen ja tämän hyvinvointiin kokonaisuutena. Tämän myötä Chopra onkin työssään päätynyt yhdistämään länsimaiseen lääketieteeseen myös täydentäviä hoitomuotoja. Vaikka monien mielestä nämä kaksi lähestymistapaa ihmisen hoitamiseen ja parantamiseen ovat toisensa poissulkevia, hän näkee ne toisiaan tukevina, eikä niinkään keskenään kilpailevina hoitomuotoina.

Chopran käsitys terveydestä ja sen vaalimisesta onkin kokonaisvaltainen, mikä tulee myös ilmi hänen kirjoissaan, joista monet käsittelevät ihmisen henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Mielen ja kehon yhteyttä ja tietoisuutta korostava lähestymistapa terveyteen ja sen ylläpitämiseen ottaa huomioon myös hoidettavan itsensä voimaannuttamisen; sen, että ihminen ei ole vain erilaisten hoitotoimenpiteiden kohde, vaan itse aktiivinen osallistuja parantumisprosessissa.

Chopran täysipainoinen lähestymistapa terveydenhoitoon konkretisoituu Chopra Center for Wellbeing -keskuksessa, jonka hän perusti Kaliforniaan vuonna 1996 yhdessä neurologi David Simonin kanssa. Esimerkiksi Hidasta elämää -bloggari Sampo Manninen on kouluttautunut meditaatio-ohjaajaksi Chopra Centerissä. Keskuksessa harjoitetaan integratiivista lääketiedettä, jossa yhdistetään perinteinen länsimainen lääketiede täydentäviin hoitomuotoihin, kuten joogaan, meditaatioon ja ayurveda-hoitoihin. Nykyään Chopra onkin holistisen lääketieteen tunnetuimpien nimien joukossa.

Tasapaino

Kirjailija ja henkinen opettaja

Moni tuntee Deepak Chopran ensisijaisesti tietokirjojen tekijänä, mutta tämän tuottelijaan kirjoittajan yli 80 kirjan joukossa on myös kaunokirjallisia teoksia. Chopran kirjoja on käännetty yli 43 kielelle ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta. New York Timesin bestseller-listalla on ollut 22 Chopran kirjaa, joista Seitsemän onnellisen elämän ohjetta viihtyi listalla jopa 72 viikkoa. Lisäksi Wall Street Journal on listannut Sielukas johtaminen-kirjan yhdeksi viidestä bisneskirjasta, jotka jokaisen uransa kehittämisestä kiinnostuneen tulisi lukea.

Chopra on kirjoittanut paljon kehon ja mielen yhteydestä, onnellisuudesta sekä pitkästä ja terveestä elämästä. Vuonna 1993 ilmestynyt Iätön ruumis, ajaton mieli oli ensimmäinen valtaisan suosion saavuttanut Chopran teos, joka nosti miehen räjähdysmäisesti suuren yleisön tietoisuuteen. Tyypillisiä teemoja hänen kirjoissaan ovat mm. tietoisuus, henkisyys, menestys, terveys ja johtajuus, ja hän yhdistelee luontevasti muinaista itämaista viisautta, esimerkiksi hindulaista vedanta-filosofiaa, moderniin tieteelliseen tutkimukseen. Hänen tekstistään voi löytää vaikutteita useista henkisistä perinteistä sekä eri tieteenaloilta.

Chopran sanoma tuntuu puhuttelevan aina vain useampia – kenties siksi, että nykypäivän korostuneen kiireen ja stressin keskellä monet meistä etsivät uusia tapoja löytää mielenrauhaa ja kohentaa hyvinvointiaan. Ilmaisuvoimaltaan taitava kirjoittaja ja puhuja tarjoaa viestin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja terveydestä, joka uppoaa hedelmälliseen maaperään. Ehkä juuri siksi monet hänen kirjoistaan ovat olleet valtavia myyntimenestyksiä. Time-lehti onkin valinnut Deepak Chopran yhdeksi viime vuosisadan 100 sankarista ja ikonista ja kutsuu häntä “vaihtoehtoisen lääketieteen runoprofeetaksi”.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image