Pidä tauko ja kieltäydy kaikesta muusta – ja 5 muuta tapaa jaksaa paremmin

Usein havahdumme stressiin vasta, kun reaktiot huutavat kehossa hälytystä ja mieli surraa samaa rataa mustavalkoisella. Tässä kuusi keinoa loiventaa stressireaktiota ennakkoon:

Arvosta kehoasi antamalla sille kivoja juttuja.

 1. Älä usko sisäistä pomoasi

Stressitilanteessa sisäinen pomosi luultavasti on kovaääninen. Jos et saa sitä hiljennettyä, voit olla uskomatta sitä. Voit sanoa sisäiselle pomollesi: ”Kuulen sinua kyllä, mutta nyt en aio uskoa sinua.”

2. Pidä taukoja tärkeänä ja kieltäydy kaikesta muusta

Lasse Virén on sanonut, että ei harjoitusmäärä ratkaise kultamitaleja vaan rasituksen ja levon suhde. Silloin kun on tauon aika, silloin ei juosta. Tapahtui mitä tahansa, pidä huolta taukojen määrästä ja kieltäydy kaikesta muusta.

3. Pidä useita pieniä taukoja

”Minä luulin, että tehokas stressinhallinta vaatii pitkiä meditaatioita, siksi en koskaan saanut niitä tehtyä”, tokaisi eräs nainen luentoni jälkeen, jossa tehtiin 5 minuutin stressinhallintaharjoituksia. Pienetkin tauot palauttavat ja tasapainottavat – pidä niitä useita päivässä.

4. Toimi hidastetusti

Silloin kun on valtava kiire, ala toimia kuin hidastetussa elokuvassa. Kaikki mitä teet, teet tooooosi hitaasti – hetken aikaa. Kun keho antaa aivoille viestiä, että ”ei ole havaittavia vaaroja, voi ottaa iisisti”, sekä keho että mieli rauhoittuvat ja stressihormonien määrä kääntyy laskuun.

5. Herkuttele ajatuksilla

Kun tunnet, että stressireaktio alkaa nousta, ryhdy leikkimään ajatuksilla: kuvittele jotain ihanaa, josta tulee oikein hyvä fiilis, jotain mikä hykerryttää ihan fyysisesti. Tietoinen kivojen asioiden ajattelu aktivoi aivoissa eri osat, jolloin limbisenjärjestelmän pelkokeskus alkaa vähentää hälytyksiä.

6. Kohtele kehoasi hyvin

Kehosi pitää sinut elossa. Se antaa merkkejä siitä, kun kuormitusta on liikaa – kehosi on siis paras ystäväsi. Kohtele kehoasi kuin parasta ystävääsi. Anna sille ravitsevaa ruokaa, silityksiä, iloista liikettä – ja sitä, mitä se pyytää. Ota yhteys omaan kehoon ja sen merkkeihin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image