7 asiaa muistettavaksi, kun tuntuu pahalta – Sinua rakastetaan

Me kaikki koemme vaikeita päiviä ja raskaita aikoja. Jopa tasapainoisimmat elämänhallintagurut joutuvat kamppailemaan stressaavien aikojen ja vastoinkäymisten kanssa. Tässä sinulle joitakin ajatuksia muistettavaksi, kun elämä koettelee.

1. Sinua rakastetaan

Kun kohtaat elämässä vaikeita aikoja, ensimmäinen asia muistettavaksi on ETTET OLE YKSIN. On ihmisiä, jotka välittävät sinusta ja rakastavat sinua. Et siis ole yksin vaikka siltä tuntuisikin. Nyt on aika olla yhteydessä näihin ihmisiin. Ihmissuhteiden ylläpito on erittäin tärkeää hyvinvoinnillesi. Rakkaiden ihmisten laiminlyönti on tutkitusti yksi yleisimmistä asioista, joita kadutaan kuolinvuoteella.

2. Tunteesi ovat täällä opastamassa sinua

Kun elämme vaikeita aikoja, haluamme siitä tilanteesta epätoivoisesti pois. Kaipaamme hyvänolontunnetta ja haluamme olla taas “omia itsejämme”. Ja koska tuo tasapainoinen puoli meitä tuntuu niin kaukaiselta, tunnemme olomme vain pahemmaksi.

Joskus antautuminen on paras tie pois pimeydestä. Sen sijaan, että vastustelet tunteitasi, anna itsesi kokea ne. Tunteemme eivät ole satunnaisia impulsseja, jotka tulisi tukahduttaa ja jättää huomiotta, vaan ennemminkin sisäisen maailmamme karttoja. Jos siis tunnet olosi masentuneeksi, surulliseksi, vihaiseksi, turhautuneeksi tai stressaantuneeksi, ehkä siihen on syy ja sinun on tarkoitus etsiä tämä syy sisältäsi.

3. Elämä ei ole helppoa meille kenellekään

Pahin sudenkuoppa on luulla, että kenelläkään muulla ei ole vaikeaa. Elämän kohtaaminen voi minua raukkaa –näkökulmasta ei palvele sinua. Se ei tee sinusta onnellisempaa ja saattaa etäännyttää sinut ihmisistä, joiden apua tarvitsisit.

Meillä kaikilla on siis ylä- ja alamäkemme. Ja ongelmasi saattavat näyttää erittäin positiivisilta muiden ongelmiin verrattuna. Elämä ei ole kuitenkaan kilpailu. Kilpailu siitä, kenen ongelmat ovat suurimmat. Tässä on kyse sinusta ja sinun ongelmien voittamisesta.

Compass on a hand.

4. Sinun ei ole tarkoitus olla täydellinen

Ei ole väliä, kuinka hyviä, lahjakkaita ja upeita olemme…me KAIKKI teemme virheitä. Joskus teemme PALJON virheitä ja KOKO AJAN. Joku saattaisi sanoa, että virheiden tekeminen on asia, jonka ihmiset osaavat parhaiten. Eikö kuitenkin virheiden tekeminen ja niistä oppiminen ole tärkeimpiä asioita, joita ihminen voi matkallaan saada?

Kun mokaat, ylistä sitä ja opi siitä! Anna itsellesi anteeksi ja jatka eteenpäin.

5. Hymyt ja naurut ovat parasta lääkettä

Hymyileminen ja nauraminen voi parantaa mielialaa, kunhan se on aitoa. Aitoa, jolloin hymyilet, et vain suullasi, vaan myös silmilläsi. Kun mielesi on maassa, tee jotakin mikä saa sinut hymyilemään, oli se sitten kirjan lukeminen, elokuvan katsominen tai itse keksityt vitsit. Mitä se onkaan, älä teeskentele sitä. Ole aito ja anna sen tulla luonnostaan. Vain silloin se voi auttaa.

6. Toinen paras lääke on kiitollisuus

Ihmiset, jotka osoittavat enemmän kiitollisuutta, ovat tutkimusten mukaan onnellisempia, vähemmän stressaantuneita ja vähemmän masentuneita. Kun ihmistä pyydetään kertomaan, mistä hän on kiitollinen, hänen mielialansa kohenee ja hyvinvointinsa kasvaa.

Elämän vaikeinakin aikoina, meillä on asioita, joista olla kiitollinen. Kiitollisuutta voi löytää aivan pienistäkin asioista, kuten hyvästä säästä ja auringon paistamisesta. Kiitollisuutta voi tuntea vastaantulijan hymystä tai ruoan tuoksusta. Kiitollinen voi olla siitä, että on vielä elossa.

7. Sinun on aika olla rehellinen itsellesi

Kun kohtaat vaikeita aikoja, sinulle on annettu mahdollisuus olla rehellinen itsellesi ja tehdä muutoksia, jotka muuttavat elämäsi suunnan. Mikä on elämässäsi sellaista, mikä ei vie sinua kohti päämääriäsi ja kohti korkeinta sinua? Mitä sinun tulee tehdä, jotta voit olla paras versio itsestäsi? Kuka olet ja kuka sinusta on tulossa?

Jos siis löydät itsestäsi sellaista, josta et pidä, sinulla on kaikki valta ja voima muuttaa se. “Olisinpa uskaltanut elää sellaista elämää, jota itse halusin, enkä sellaista, mitä muut odottivat minulta” on itseasiassa yleisin katumuksen aihe kuolinvuoteella.

Toisin kuin heillä, sinulla on vielä mahdollisuus muuttaa se paremmaksi. Juuri nyt, sinulla ei ole mitään hävittävää ja kaikki mahdollisuudet elää sinunlainen elämä. Älä koskaan unohda, että miten huonosti menisikään, olet aina onnellisen ja tyydyttävän elämän arvoinen!

Lähde: www.the-open-mind.com

TOIMITUKSEN VINKKI vaikeisiin hetkiin:

Kun tuntuu pahalta – Lohtukortit ahdistuneelle sisältää 44 kaksipuolista korttia: toisella puolella on voima-ajatus ja toisella puolella on siihen liittyvä lempeä mindfulness-harjoitus.

Korttien avulla opit käsittelemään vaikeita tunteita, ajatuksia ja kokemuksia. Niistä on apua, jos mietit: Miten päästä ahdistuksesta eroon? Miten hallita stressiä? Miten käsitellä ahdistusta? Miten saada henkinen paha olo pois?

Kun tuntuu pahalta -korttipakan löydät TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image