Stressi on kuin hammastahna suljetussa putkilossa

Dep Shapiron kirjassa Kehosi paljastaa mielesi (Basam Books, 2011, suom. Leena Niemelä) esitetään mielenkiintoinen stressivertaus.

Pidetään korkki auki!
Pidetäänhän korkki auki!

 

“Kuvittele, että yrität puristaa hammastahnaa putkilosta, mutta olet unohtanut ottaa korkin pois. Mitä tapahtuu? Hammastahnan on löydettävä jokin toinen tie ulos. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että tahna tulee ulos pohjasta tai pakottaa ehkä reiän sivulle – mihin tahansa kohtaan, joka on heikoin.

Kuvittele nyt, että hammastahnaputkilo olet sinä. Olet paineen alla ja alat kokea psykologista tai emotionaalista stressiä. Et kuitenkaan ikään kuin ota korkkia pois huomataksesi, mitä on tapahtumassa, ja anna itsellesi aikaa rentoutumiseen tai sisäisten ristiriitojesi käsittelemiseen. Joten mitä tapahtuu sisälläsi kasvavalle mentaaliselle ja emotionaaliselle paineelle? Sen on lopulta löydettävä jokin tie ulos, ja jos se ei voi tulla ulos korkista (tulemalla ilmaistuksi ja ratkaistuksi), se tulee ulos jotain muuta kautta. Se etsii heikoimman kohdan – joko ruoansulatusjärjestelmäsi, hermojesi, immuunijärjestelmäsi tai unimaailmasi kautta. Tukahduttamalla se muuttuu sairaudeksi, masennukseksi, riippuvuudeksi tai levottomuudeksi; ulospäin heijastettuna siitä tulee vihamielisyyttä, hyökkäävyyttä, ennakkoluuloisuutta tai pelkoa.”

Eiköhän siis oteta korkit pois?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image