Terveys ja tunteet: META-näkökulmia paranemiseen

 

Syyskuun META-Health –konferenssin yksi mielenkiintoisista luennoitsijoista oli Jon Robson, englantilaissyntyinen, mutta USA:ssa vaikuttava META-kouluttaja ja coach. Jonin aiheena oli ”Understanding Soulutions. A Path To Powerful Health Transformation”.

META-Healthissa käsite Soulution – sielun tason ratkaisu – tarkoittaa sitä, että kun paranen lopullisesti, olen ymmärtänyt ja oivaltanut paranemisprosessin syvemmätkin tasot. Olen oppinut monia asioita sairaudestani tai oireestani, sekä pinta- että syvätasolla.

Sairastaa voi monella tavalla. Voin olla sairas niin, että vähitellen omavoimaisuuteni hiipuu. Tunnen itseni uhriksi, joka ei enää voi vaikuttaa omaan tilaansa millään tavalla. Yritän kaikin keinoin saada apua ja helpotusta itseni ulkopuolelta, joskus onnistuen paremmin, joskus huonommin. Joskus saamani lääkitys tai liikunta- ja ravinto-ohjeet auttavat, joskus eivät.

Mikäli alan tunnistaa tätä edellä kuvattua tilannetta omalla kohdallani, voin päättää pysähtyä ja tehdä uudelleenarvion. Voin ottaa ensimmäisen askeleen kysymällä itseltäni: MITÄ – MINÄ – VOIN – TEHDÄ? Voin selvittää itselleni mitkä asiat, tapahtumat ja tekijät ovat vaikuttaneet oireisiini, ja mitä stressejä olen edeltävästi kokenut elämässäni. Mitkä ovat ne osa-alueet, mihin voin itse vaikuttaa, ja millä osa-alueilla tarvitsen toisen ihmisen apua tai tukea oman paranemisprosessini edistämiseksi. META-Healthista saatava syvätieto on tässä vaiheessa korvaamatonta, muun tiedon ja ymmärryksen ohella.

Parantuakin voi monella tavalla. Kontakti omaan kehoon ja siihen kuka minä olen, sekä omien ajatusten ja ”ohjelmien” tiedostaminen auttaa minua ymmärtämään oireiden ja sairauksien syvempiä merkityksiä. Oire viestittää aina jotakin, yleensä muutostarpeesta omassa elämässä sekä myös suhteessa itseen ja omiin uskomuksiin. Mikäli tätä syvempää kontaktia ei ole syntynyt, voin helpommin ”ulkoistaa” paranemisen, jolloin oppiminen ja oivallukset jäävät paranemisprosessin ulkopuolelle. Tällöin sairaus voi merkitä itselle esimerkiksi jotakin sellaista, mistä pitää päästä hinnalla millä hyvänsä eroon. Mutta koska sairaus tai oire on osa minua, on tärkeää että kuuntelen sitä ja haluan sitoutua oppimaan tästä kaikesta sen, mikä kuuluu oppia. Kehoni ei tee virheitä.

Jon Robsonin mukaan parantuaksemme syvemmällä tasolla meidän tulee tiedostaa kaikki jumit ja toistuvat mallit, jotka estävät meitä paranemasta lopullisesti. Tähän tiedostamis- ja vapautumisprosessiin liittyy myös se, että näemme näiden jumien hyvän tarkoituksen; miksi ne ovat olleet olemassa ja mitä ne jo itsessään ovat tulleet meille opettamaan, itsestämme.

Soulution eli sielun tason ratkaisu on tietoisuuden evoluutiota ja sisäisen viisauden integroitumista kehon, mielen, henkisyyden ja ympäristön tasoilla. Tämä prosessi etenee toki koko elämämme ajan; kaaoksesta järjestykseen ja taas kaaokseen – ja sitä voimakkaampana, mitä vähemmän me tiedostamme omia triggereitämme.

Sielun tasolta lähtevä paranemisprosessi käynnistyy sillä, että löydämme oireemme alla olevat tunteet ja stressinlaukaisijat. META-Healthin syvätieto auttaa tässä tiedostamaan tunteiden ja uskomusten yhteydet kehon ja mielen oireisiin. Löydettyämme oiretta ylläpitävät tunteet sekä ajatus- ja uskomusmallit, vapautamme nämä jumit sopivilla keinoilla, jotka vaikuttavat sekä kehon että mielen tasoilla. Samalla olemme yhteydessä siihen syvempään piilossa olleeseen ymmärrykseen, miksi alun perin sairastuin ja mikä tämän kaiken kokemani tarkoitus oikein on ollut. Mitä opin nyt ja tulevaisuudessa – miten muutun nyt ja tulen myöhemmin muuttumaan elämässäni. Kohti sitä ihmistä, joka syvimmiltäni olen.

“Spirit, state of unconditional Love. If we don’t live in Love, we live in illusion.”

“Sisin olemuksemme, henki on ehdottoman rakkauden tila. Jos emme elä rakkaudessa, elämme illuusiossa.”

Kysymyksiä Sinulle:

Silloin kun olet sairas, ovatko oireesi merkki siitä, että kehosi on toiminut jollakin tavalla virheellisesti? Vai ajatteletko, että jokainen oireesi on osa sinua, ja sen vuoksi on tärkeää ymmärtää syvemmälläkin tasolla sitä, miksi sairastuit?

Mistä tiedät, että olet paranemassa – mitä silloin tapahtuu kehon, mielen, tunteiden ja toiminnan tasoilla? Milloin ja minkä seurauksena paranemisesi käynnistyi? Voisiko olla jopa niin, että paranemisesi käynnistyi jo ennen kuin tiesit olevasi sairas, ennen kuin oireesi edes alkoivat? Voisiko tämä paranemisprosessi olla merkkinä siitä, että olet kasvamassa omaksi itseksesi?

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Jos haluat lisätietoa META-Health -koulutuksistani tai META-Health Coachingista/terapiasta, ota yhteyttä: mieliliike(at)gmail.com

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image