Terveys ja tunteet: Vapaudu kehosi taakoista

 

Jos tunne- ja ajatustasolla koet silloin tällöin kantavasi omia ja toisten taakkoja, missä päin kehoa ne sijaitsevat – sinun kehossasi? Käyttämässämme kielessä kerromme useimmiten kantavamme taakkoja harteillamme, eikö vaan? Tai sitten yläselässä, ikään kuin siellä olisi tosi iso reppu tai säkki täynnä painavia huolikiviä, tunnemöykkyjä.

Kesän lämpö ja lomailu voivat tehdä useimmille jo sinänsä ihmeitä. Taakat voivat valua pois itsestään, kun annamme itsellemme luvan olla ja ajatella muitakin asioita, kuin esimerkiksi kantamiamme työtaakkoja. Usein kuitenkin jumiudumme ajatus- ja uskomustasolla siihen, että taakkamme ovat 100% totta – emme voi niille mitään. Hyviä uutisia: onneksi kehomielellämme on uskomaton kyky vapautua näistä huolista ja taakoista! Voit harjoitella kehotietoisuutta ja visualisointia, pysähtymällä itsesi ääreen.

Tässä sinulle yksi harjoitus, josta voit aloittaa, ole hyvä!

Istu mielellään käsinojattomalla tuolilla, jotta käsivartesi pääsevät vapaasti laskeutumaan kohti lattiaa. Tunne jalkapohjasi ja reitesi alustaa vasten, pidä selkä ojennettuna. Sulje silmät ja tiedosta hetki sydäntäsi ja hengitystäsi.

Anna itsellesi lupa ajatella niitä huolia ja murheita, jotka tulevat ensin mieleesi. Jos nämä huolitaakat asuisivat jossakin päin kehoasi, missä ne tuntuisivat?

Kun tulet tällä tavalla tietoiseksi omista taakoistasi, anna niiden kerääntyä eräänlaiseksi tiivistymäksi yläselälle ja hartioille. Kaikki on oikein, mitä tunnet. Jos sinun on mahdollista visualisoida tiivistymään jokin väri, anna tämän värin selkeytyä.

Huomaa nyt, miltä tämä huolitiivistymä tuntuu ja mitä tunteita nyt tunnet. Miltä sydämessäsi nyt tuntuu, miten hengität?

Kuvittele seuraavaksi, että annat tämän tiivistymän lähteä liikkeelle, molempien hartioiden kautta kohti olkavarsia, käsivarsia ja kämmeniä, hiljalleen.

Kun tiivistymä saavuttaa sormet, kuvittele, että tiivistymä valuu sormenpäistä lattiaan, johon muodostuu lammikko. Huolet ja kantamasi taakat valuvat vähitellen lattialle lammikoksi, ja sieltä ne haihtuvat (tarpeettomina) ilmaan.

Toista itsellesi ääneen tai mielessäsi: Annan kehoni vapautua kaikista turhista huolista ja taakoista, ja tilalle tulee RAUHA, LEVOLLISUUS ja LUOTTAMUS.

RAUHA – LEVOLLISUUS – LUOTTAMUS. RAUHA – LEVOLLISUUS – LUOTTAMUS. (Voit vaihtaa nämä sanat joksikin muuksikin, paremmin itsellesi sopiviksi.)

Tarkista nyt, mitä tunnet kehossasi. Miten hengität ja miltä sydämessäsi tuntuu nyt. Jos ”näet” hartioillasi uuden värin, mikä se voisi olla? Kenties se on uusi voimavärisi, joka ankkuroituu tilalle tulleeseen rauhan, levollisuuden ja luottamuksen tunteeseen?

Jos huomaat vielä huolitiivistymiä hartioillasi, tee tämä visualisointiharjoitus uudelleen.

* * * * * * * * * * * * * * *

Vapauttavaa, ilontäyteistä ja läsnä olevaa kesää <3

Karita 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image