Sannan kynästä: Tiedostava kirjoittaminen Googlen yhtenä menestysmetodina

Tiesitkö, että yksi maailman menestyneimmistä it-yrityksistä, Google, on kouluttanut henkilökuntaansa tiedostavaan sähköpostiviestintään? Siis aivan samaan, mitä minä koulutan ainoana Suomessa. Huisia!

Yksi Googlen ensimmäisistä insinööreistä, Chade–Meng Tan, on kehittänyt Googlelle tietoisen läsnäolon ja tunneälyn koulutusohjelman, josta hän kertoo kirjassa Mietiskellen menestykseen – Sisäisen etsinnän hakutuloksia (Basam Books 2013).

Tan ottaa kantaa sähköpostiviestinnän haasteellisuuteen ja kehottaa kiinnittämään siihen erityistä huomiota, sillä ”sähköpostin suurin ongelma on, että tunnesisältö viestittyy usein väärin, joskus katastrofaalisin seurauksin”.

Tan luettelee muutamia haasteita, jotka tiedostavalla kirjoittamisella pystytään ohittamaan:

1. Kirjoitettaessa tiedostamaton tunneaines ei välity kasvokkaisviestinnän logiikalla vastaanottajalle. Esimerkkinä hän ottaa Googlen johtokunnan puheenjohtajan Eric Schmidtin ilkikuriset sanat käytävällä leveän hymyn saattelemana: ”Senkin kiusankappale.” Jos nuo sanat olisivat tulleet meilillä – vaikka hymiön kera – Tan olisi lähtenyt samantien siivoamaan työhuonettaan.

2. Kun aivot vastaanottavat riittämätöntä dataa toisen henkilön tunteista, ne keksivät itse lisää. Ja”tyhjä” on negatiivisesti painottunutta, koska aivoilla on tapana täydentää enemmän oletuksia toisten kielteisistä aikomuksista.

3. Oma läsnäolottomuus, koska toinen ei ole fyysisti läsnä. Kuitenkin välimatka toiseen on yhtä pitkä kuin välimatka itseen.

4. Vaikeiden tilanteiden viestiminen siten, että ylimääräisiä nega-aukkoja ei synny kummankaan viestin pään tunnekontekstissa. Asioiden hoitaminen ja ihmisten huomioiminen on pidettävä erillään.

Tiedostavalla kirjoittamisella® menestykseen:

  • Opit olemaan läsnä itsellesi ja omille tunteillesi sekä ymmärtämään egon tunnereaktioita.
  • Opit huomiomaan molempien viestin päiden tunnekontekstit sekä mahdolliset tunnekontekstit.
  • Opit paikkaamaan etukäteen tulkinnanmahdollisuuksia, eli opit sulkemaan vastaanottajan pelkotulkinnan tiet.
  • Samalla lisäät omaa sisäistä rauhaasi.
  • Lisäät toisen pään luottamusta sinuun sekä hyväntahtoiseen ja kohtaavaan kommunikaatioon. Lisäät tunneälyäsi ja tietoista läsnäoloa sekä töissä että vapaa-ajalla.
  • Kun tiedät, miten ihminen toimii, tiedät, miten ihmisen kanssa toimitaan. Ja jokaisen liiketoiminnan ja yrityksen menestys koostuu ihmisten välisen kommunikaation onnistumisesta. Ja yhä useammin onnistuneesta sähköpostikommunikoinnista!

Teksti on julkaistu myös Sannan koulutussivustolla: sannawikstrom.fi.

AJANKOHTAISTA:

  • Toukokuulle on suunnitteilla esimmäinen Tiedostava kirjoittaminen® -koulutus KIRJOITTAJILLE. Jos haluat lisätietoa, ilmoittaudu uutiskirjeen tilaajaksi otsikolla “Uutiskirje” tai kirjoittele muuten vaan: wikstromsanna(at)gmail.com.
  • Sannan 27.4. järjestettävään UNELMAtyöpajaan on vielä muutama paikka vapaana; ystävän voi ottaa mukaan -50%! Ilmoittaudu wikstromsanna(at)gmail.com
  • Intuitiiviset yksilövalmennukset ja energiahoidot siirtyvät toukokuusta alkaen HIMAn tiloihin, jossa Sannan vastaanotot ovat MAANANTAISIN. Varaa aikasi: wikstromsanna(at)gmail.com


Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image