Vuoden terveysteko – satsaa itseesi!

Vuosi vaihtui, raketit paukkui ja eläimet ihmettelivät miten luonto on mennyt näin sekaisin. Rakkaus vaihtoi energian muodossa omistajaa, kiertäen, kaartaen ja tullen takaisin. Uusi vuosi, uudet kujeet, vai uusi vuosi, vanhat samat kaavat? Terveys ei ole enää meidän kaikkien perusolemus, joka se on historiassa ollut läsnä elinvoimaisuutena ja suurena voimana. Sen takia koen, että on tärkeämpää kuin koskaan panostaa siihen miten jaksamme. Kuinka kohtaamme jatkuvasti kasvavat ulkopuoliset haasteet ja rasitukset.

Terveys? 

Terveys ei ole alennusmyynnissä, sitä ei myydä puoleen hintaan tai äkkirysäyksellä pois. Terveyttä ei saa pillerin muodossa, jonka pystyisimme isolla rahapussilla lunastamaan itsellemme. Se ansaitaan joka päiväisillä teoilla ja valinnoilla, joita itse teemme. Päivässä on muistaakseni 86 400 sekuntia, eli aika monta mahdollisuutta tehdä yksikin päätös panostaa omaan itseensä. Ratkaisevaa on kuinka nuo sekuntit aikoo käyttää. Vuoden terveystekoja voisi olla montakin, nämä äkkiseltään hyppäsivät maaseudun reunalla istuessani mieleeni.

1. Keskity sinuun.

Klassinen sanonta ”pistä happinaamari itsesi päälle, ennen kuin autat muita” sopii tähänkin tilanteeseen paremmin, kuin lumiukolle pitkä porkkananenä. Mikäli aiot panostaa tänä vuonna omaan terveyteesi, on sinulla panostettava itseesi. Luotava arvo omalle itsellesi, jonka kautta löydät varmasti oikeat työkalut sinua tukevaan suuntaan. On hyvä panostaa itseensä, jotta jaksaa panostaa toisiin, noihin ihaniin ja rakkaisiin ihmisiin ympärillämme. Keskity itseesi.

2. Omaa vuosi, ota hallinta itsellesi.

Hyvin moni meidän tämän hetkisistä rakenteistamme pyrkii tekemään perusjantterista hallittavan, ilman edes salaliittoteorioita, sen voi nähdä omilla silmillään. Meille tarjottavat suuntaukset, suositukset ja vaihtoehdot perustuvat paljolti siihen, että olemme vastaanottamassa ”suurelta tietäjältä”. Suosittelen skippaamaan tämän tai ainakin miettimään vaihtoehtoa tullaksesi oman elämäsi hallitsijaksi, tai paremmin sanottuna toteuttajaksi. Sisimmässäsi tiedät kaiken tarpeellisen, mitä syödä, miten liikkua, mitä tehdä. Jos et, niin opettele jonkun kanssa, joka voi opastaa sinut alkuun, tehden sinusta kuninkaan/kuningattaren ennen pitkää, hallittavan sijaan. En ehdota, että muutat heti kaiken, vaan aloita pienestä, kuten vaikka päivän ravintovalinnoista tai liikkeestä, joka sinua puhuttelee. Ole pomo, armollinen hallitsija itsellesi. Motivaatio, jonka siitä saat, voi olla terveytesi eteen parhaimpia juttuja, mitä pystyt tekemään.

3. Nauti tekemisestäsi.

Niin moni tästä puhuu, itseni mukaanlukien, unohtaen välillä mitä se tarkoittaakaan. Hei, nyt on uusi vuosi, uusi mahdollisuus, aivan samoin, kuin oli viime vuonnakin. Se mistä tykkäsit 12,5 vuotta sitten, ei välttämättä ole se juttu mitä just nauttisit tehdä. Kirjoita lista asioista, mistä haaveilet, mitä haluaisit tehdä, kenen kanssa ja kuinka. Kurkkaa listaasi ja lähde tekemään. Fiilistele vaan tekemistä, ei niinkään sitä mitä siitä seuraa. Olipa tilanteesi mikä tahansa, luultavasti sen pystyt toteuttamaan. Ota perhe/ystävät mukaan, tai lähde yksin toteuttamaan.

4. Ole yksin.

Miksi tämä on tärkeää ja kuinka sen toteuttaa? Ensinnäkin, suurin osa meistä hukuttaa itsemme merkityksettömään tietoon, jokainen päivä. En sano, että tieto on merkityksetöntä, vaan se, että ottamalla kaiken aikaa tietoa sisään, sen on vaara tehdä meidät passiivisiksi vastaanottajiksi. Se ei ole tavoitteemme, mikäli aiomme tehdä vuoden terveystekoja. Tekoja, jotka vaativat aktiivisuutta, passiivisuuden sijaan. On täysin yksi ja sama, kuinka monta terveyskirjaa olet lukenut, mikäli et käytä tietoa, se vain tuo lisää ahdistusta sisäämme. Ole yksin, sammuta kone, puhelin, lehdet, kirjat ja radiot. Kuuntele sisimpääsi, tarkkaile luontoa, tarkkaile ihmeellistä hengittävää maapalloamme. Se on huomattavasti helpompaa, kun olet yksin.

5. Kysymykset.

Asking = Ask king (kysy kuninkaalta, eli itseltäsi/syvimmältä olemukseltasi/universumilta)

Jos unohtaisit kaiken sen mitä viime vuonna tai viime vuosikymmenellä olet tehnyt. Mitä tekisit?Jos tämä vuosi olisi viimeinen, jonka elät, miten sen käyttäisit, kenelle antaisit aikaasi? Jokainen päivä on uusi päivä, jokainen hetki on uusi hetki valita jälleen toisin/samoin.

Miten sinä päätät viettää tämän vuotesi? Mitä tekoja meinaat jättää tekemättä, mitä tekoja meinaat lisätä elämääsi?

Elämäntapa, kuinka syöt, kuinka nukut, kuinka kävelet? Unohda filosofiat ja tietopohjaiset opit, elä ja opettele elämään vieläkin suuremmalla sydämellä. Kaikki mitä olen elämässäni tehnyt, eivät ole lähelläkään sitä todellista potentiaaliani, jonka meistä jokainen omaa. Kaikki mitä pidämme mahdottomana ovat mahdollisia. Mutta potentiaali on otettava käyttöön.

Mikä on sinun tämän vuoden terveystekosi? Minä tiedän jo omani, toivottavasti sinäkin, voi vahvasti ystäväni, tämä vuosi on meidän.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image