Kun suojelet itseäsi ahdistavien uutisten tulvalta, saat elämääsi lisää rauhaa ja hallinnan tunnetta

Oletko vapaaehtoisesti talutusnuorassa? Annatko kiskoa itseäsi joka suuntaan ja juokset koko ajan, jotta pysyisit ajan tasalla? Informaatiota on tänä päivänä niin paljon, että jos ei opettele pistämään mielen kaihtimia kiinni, on vaarassa läkähtyä ja ähkyyntyä sekä myrkyttää mielensä informaatiotulvalla.

Elätkö ilman oman elämäsi hallintaa ja toimit kuin talutushihnassa oleva robotti, joka suorittaa päiviään, viikkojaan ja vuosiaan? Jos lukee, katsoo ja kuuntelee kaikkea mitä maailmassa tapahtuu, on vaarassa antautua informaatiotsumanin vietäväksi.

Informaatiota on tänä päivänä niin paljon, että jokaisen on tärkeää jarruttaa ja opetella pistämään stoppi tiedolle ja sulkea samalla mielen kaihtimet kiinni. Näin elämään syntyy rakennetta ja hallinnan tunnetta.

Mielestäni mielen terveyden tärkeä edellytys on se, että valitsee mitä lukee, kuuntelee ja katsoo. Uskon, että on tärkeää kuunnella itseään ja vetää raja ja tehdä karsintapäätös. Pysähdy joskus ja mieti minkälainen informaatio tekee sinulle hyvää. Minkälainen tieto taas ahdistaa ja saa mielesi matalaksi. Kun tämän tajuaa, onko mitään mieltä myrkyttää oloaan ja vetää energiaansa alas päivästä ja viikosta toiseen?

Mikä ihanuus ja valinnan mahdollisuus! Nyt saa jättää hyvästit sellaiselle informaatiolle, jota ei ole tilannut. Inforoskaa on media tulvillaan ja roskat voi huoletta heittää tunkiolle. Ne kuuluvat sinne. Arkeen voi valita sellaista tietoa, joka tekee hyvää, rikastaa, innostaa ja kasvattaa. Toki infohömppää voi valita kuunnella, katsoa tai lukea, jos valinnan tekee tietoisesti. Tietoisena oleminen luo elämään suuntaa ja rakennetta.

Jos koet olevasi infopyörremyrskyn silmissä ja vaarassa vajota väsymyksen syövereihin, tee hätäjarrutus ja ryhdy muutamaksi päiväksi infopaastolle. Infopaaston aikana ei lueta lehtiä, kuunnella radiota, katsota telkkaria tai surffailla netissä. Ei räplätä älylaitteita. Paaston aikana kuljetaan luonnossa, puuhastellaan pihassa, tavataan ystäviä ja ollaan hiljaisuudessa. Paaston tuomasta hallinnan tunteesta on helpompi ryhtyä valikoivaksi informaation kuluttajaksi, kun on huomannut selkeän eron omassa olotilassaan. Pää ei tunnu niin tukkoiselta ja muistikin toimii paremmin. Suolisto on rauhallisempi ja niska- ja hartiaseutu rennompi. Olo tuntuu vapautuneemmalta kun talutushihnan on saanut katkaistua.

Informaatiotsunamin välttäminen on tärkeä osa aivoterveyttä. Jokainen voi vaikuttaa oman mielensä hyvinvointiin pelkästään jo sillä, että jättää huonot uutiset: sodat, taistelut, murhat ja lamat, lukematta. Niitä ei oikeasti tarvita. Näin kokee enemmän onnellisuutta, hallinnan tunnetta ja rauhaa. Jokaisen päivän voi kuvitella valkoisena paperina, johon piirtää oman informaatioruokalautasensa. Se millä infolautasensa täyttää vaikuttaa meidän aivoihimme ja mieleemme. Se rakentaa meistä niitä ihmisiä, joita olemme. Maailmassa on paljon kehittävää, innostavaa ja ahaa elämyksiä sisältävää informaatiota. On onni voida valita mitä infoa lautaselleen kauhoo.

Kun oivallemme informaation vaikuksen aivoterveyteemme, alamme itsestäänselvästi kiinnittää huomiota myös siihen, mitä infoa lapsillemme tarjoamme.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image