Avoimuuden aika

 

Perjantaina 21.12.12 talvipäivänseisaus pysäytti ajan hetkeksi. Jos astrologeihin on uskominen, olivat maapallo, linnunrata ja aurinko hieman klo 13:n jälkeen keskenään asetelmassa, joka toistuu noin 26 000 vuoden välein. Tuota hetkeä sanotaan kosmisten ihmeiden hetkeksi.

Joogisesti uskotaan, että samalla vanha ajanjakso päättyi ja uusi alkoi. Vielä jonkin aikaa olemme keskellä muutosta, siirtymässä ”kalojen ajasta vesimiehen aikaan”. Päämääränä on avoimuus ja jakaminen. Avainsanoja uudelle ajalle ovat tietoisuus, informaatio ja energia.

Kuten aina muutoksen keskellä, seurana on rutkasti epävarmuutta. Toiset eivät huomaa mitään erityistä, mutta herkimpiin kaikki tämä vaikuttaa. Monet inspiroituvat, jotkut tuntevat pelkoa. Tietoa on tarjolla koko ajan enemmän, mikä tuo mukanaan myös kaoottisuutta ja monimutkaisuutta. Halusimmepa tai emme, joudumme jatkuvasti ottamaan lisää vapautta – ja vastuuta.

Jokainen uusi sukupolvi on intuitiivisempi ja herkempi vastaanottamaan informaatiota. Kaikista tarjolla olevista viesteistä on löydettävä ne itselle olennaiset. Niinpä on entistä tärkeämpää tietää mitä tahtoo, mikä tekee minulle hyvää ja miten käytän kaikkea ympärillä olevaa tietoa viisaasti. Se, että joku muu saa jotakin, ei ole minulta pois. Rikkauksia on ylen määrin.

Kundaliinijoogassa toistetaan tälle ajan viittä ohjetta. Ne ovat sutria eli ikään kuin lankoja, jotka sitovat yhteen hetket, ihmiset ja tapahtumat.

Tunnista, että toinen henkilö olet sinä. Meissä kaikissa on paljon samaa. Älä tuomitse ihmisyyttä. Ihmiset käyttäytyvät tietyllä tavalla: hyväksy se ja pidä huolta omasta käytöksestäsi. ”Jos et näe jumaluutta kaikissa, et näe sitä missään.”

On olemassa keino päästä jokaisen esteen läpi. Kun tarpeeksi haluaa, pääsee läpi harmaan kiven. Eikä tämä tarkoita päänsä hakkaamista, vaan mahdollisuuksien kuulemista ja havaitsemista. Uusia mahdollisuuksia on tarjolla jatkuvasti. Intuitiota kannattaa oppia kuulemaan.

Kun on aika, aloita ja paine väistyy. On turha jahkailla ja antaa mahdollisuuksien lipua ohitse. Kun aika on oikea, kannattaa stressaaminen lopettaa ja toimia. Saavuttaakseen mitä tahansa, on sen eteen tehtävä töitä. Sellaista elämä on.

Ymmärrä myötätunnolla tai ymmärrät ajan väärin. Ymmärrys ja yhteys lähtee sydämestä. Yhteyttä sydämeen kannattaa vaalia.

Värähdytä maailmankaikkeutta ja maailmankaikkeus raivaa polkusi. Kun jotakin oikeasti tarvitset, löydät tiesi sen luo. Järki ei sinne välttämättä osaa ohjata, mutta sydän osaa. Kun antaa, saa. Se on luonnonlaki.

Kauniita asioita…mutta miten?

Jokainen tavallaan. Ymmärrys, intuition kuuleminen, tahdonvoima, myötätunto tai kiitollisuus kasvavat harjoituksen myötä. Ainakin meditaatiossa piilee suuri voima.

Joogaopettaja Shiv Charan Singhin sanoin, “älä odota mitään, mutta ole valmiina kaikkeen”. Elämä on täynnä ihmeitä.

Hyvää vuodenvaihdetta ja onnellista alkua uudelle vuodelle!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image