Resepti: Mustikkainen chia-kookos pannukakku

Tutustuin jo useita vuosia sitten chiasiemeneen ja yhteinen taipaleemme on jatkunut aina tähän päivään saakka. Chiasiemen on ehdottomasti tutustumisen arvoinen siemen. Se on todellinen energiapommi ja siksi täydellinen välipala esim. ennen urheilua. Sitä voi käyttää sellaisenaan vaikka smoothieissa, johon se tuo ihanan, pirtelömäisen koostumuksen. Se toimii hyvin myös leivonnassa, vaikka öljyn tai kananmunan korvikkeena. Chia imee nestettä 9 kertaa oman painonsa verran, joten siitä kannattaa sekoittaa veteen 1/10, jolloin siitä saa juuri leivonnassa käyttökelpoisen öljyn. Chiaöljy säilyy jääkaapissa helposti useita päiviä.

Tässä resepti todella helppoon, gluteenittomaan pannukakkuun. Monelle on varmasti kertynyt mustikoita pakkaseen kesän jäljiltä, niin tässä helppo ohje hyödyntää myös niitä. Mustikan voi hyvin korvata myös esimerkiksi ananaksella tai vaikka pilkotuilla banaaneilla. Itse käytin tässä ohjeessa sulatettua voita, mutta todellisen ”superpannukakun” saat korvaamalla voin ravitsevalla kookosöljyllä.

Mustikkainen chia-kookos pannukakku

4 dl kookosmaitoa

1 dl vettä

1,5 dl riisijauhoja

1 dl maissijauhoja

1 tl vaniljasokeria (ei välttämätön)

3 – 4 rkl intiaanisokeria

1 tl ruususuolaa

2 rkl chiasiemeniä

2 kananmunaa

2 dl mustikoita

40 g voita tai 1 – 2 rkl kookosöljyä sulatettuna

Sekoita ainekset keskenään ja anna vetäytyä noin vähintään 15 minuuttia, mieluusti kauemminkin. Kaada taikina uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa lämpimänä banaanilohkojen ja vaikka kermavaahdon tai jäätelön kera.

Chiaa voit tilata vaikkapa täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image