Tämä öljy hoitaa sisäisesti ja ulkoisesti

Etelä-Aasiasta lähtöisin olevan kookospalmun on sanottu olevan ”puu, joka tarjoaa kaiken elämälle tarpeellisen”. Kookospalmu kasvaa luonnonvaraisena trooppisilla alueilla, mutta nykyään sitä viljellään Aasiassa ja Afrikassa.

Viime vuosina kookosöljy on lyönyt itsensä läpi länsimaissa ja moni kotimainen luontaistuotekauppias on joutunut myymään viimeiset kuukaudet ei-oota, kun kysyntä on suorastaan räjähtänyt.

Hidasta elämää -vertailuryhmä teki pienen kierroksen ja kartoitti 340 ml lasipurkissa myytävän luomulaatuisen Tropicai neitsytkookosöljyn hintaa verkko- ja kivijalkakaupoissa. Hinnat on kerätty syyskuussa 2011.

Neitsytkookosöljyn käyttökohteet ovat lähes rajattomat hierontaöljystä hiusten ja ikenien hoitoon. Keittiössä sitä voi käyttää paistamiseen, wokkaamiseen, leivontaan, cocktaileihin, levitteenä, vaihtoehtona kermalle jne. Kookosöljy on myös riittoisaa. Tarvitset sitä 3/4 normaalista rasvan määrästä, koska se ei sisällä vettä. Kookosöljy ei myöskään synnytä muiden kasvirasvojen tapaan vahingollisia yhdisteitä kuumennettaessa paistolämpötilaan.

Kookosöljyn terveysvaikutukset ovat huimat. Se antaa vastustuskykyä bakteereita, viruksia ja hiivoja vastaan. Lisäksi se vahvistaa sydäntä ja suojaa maksaa sekä sydäntä.

Kookosöljystä ja muista kookostuotteista hyvä perusinfo löytyy Jaakko Halmetojan superfood.com -sivustolta.


Hauska tietää: Samuin saari Thaimaassa on kuuluisa kookospalmuistaan. Saarelle ei saa rakentaa rakennuksia, joiden korkeus ylittää kookospalmun korkeuden. Kuvassa koulutettu apina on kiivennyt palmuun ruuvaamaan kookospähkinan irti.

Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image