Tutkimus: Kolmannes ei osaa rentoutua kesälomalla

Kuka livahtaa salaa mökin taakse lukemaan viestejä puhelimestaan?

Lähes kolmannes (29 %) suomalaisista ei osaa rentoutua kunnolla kesälomallaan. Töitä tehdään jopa kolme tuntia päivässä sen sijaan, että rentouduttaisiin uima-altaalla tai vietettäisiin aikaa läheisten kanssa. Pieni osa tästä joukosta on todellisia työnarkomaaneja.

Yksi kymmenestä (7 %) laiminlyö lomalla läheisiään ja ruokkii työriippuvuuttaan tekemällä töitä yli kolme tuntia päivässä. Nämä tiedot käyvät ilmi Reguksen uusimmasta tutkimuksesta, johon osallistui yli 16 000 vastaajaa yli 80 maasta.

Suomalaiset eivät pelkästään tee liikaa töitä lomalla. Liian moni (18 %) ilmoittaa tekevänsä töitä älypuhelimillaan ja kannettavillaan lähes normaaliin tahtiin auringonoton lomassa. Rentoutumisen ja läheistensä huomioimisen sijaan he yrittävät tasapainoilla työstressin, ärtyneiden puolisoiden ja pettyneiden lasten välillä.

Lomalla on tilaisuus viettää yhteistä aikaa ja rentoutua, ja sillä voi olla ratkaiseva vaikutus työntekijän terveyteen ja työuupumuksen estämiseen. Tutkimusten mukaan stressi lisää epäterveellistä ahdistuneisuutta, ja siksi on tärkeää pystyä aika ajoin irtautumaan töistä täydellisesti.

Reguksen edustaja Olivier de Lavalette toteaa: ”Teknisen kehityksen myötätietoliikenneyhteydet ovat aina työntekijöiden käytettävissä, joten sähköpostien lukeminen ja työtehtävien suorittaminen onnistuu helposti missä vain. Älypuhelimien, kannettavien ja kaikkialla käytettävissä olevien Internet-yhteyksien vuoksi töiden unohtaminen täydellisesti on todella vaikeaa. Terveyden säilyttämisen kannalta on kuitenkin olennaisen tärkeää pystyä rentoutumaan ja viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa.”

Hän jatkaa: ”Työnteon ja perheloman yhdistäminen ei yleensä onnistu. Lomalla työskentely lisää loppuun palamisen riskiä ja pilaa kaikkien lomailijoiden loman. Yritysten on ryhdyttävä etsimään tapoja tehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseen, jotta työntekijöiden ei tarvitsisi tehdä töitä vapaa-ajallaan. Vain siten ne voivat varmistaa, että niiden työntekijät pysyvät terveinä ja tyytyväisinä ja tekevät työtä tehokkaasti. Hyödyntämällä joustavia työskentelytapoja ja vähentämällä työntekijöiden työmatkoihin käyttämää aikaa yritykset voivat lisätä tehokkuutta ja antaa työntekijöilleen mahdollisuuden unohtaa työt täydellisesti lomalla.”

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image