Näkymätön reppu -lastenkirja

21,90  (sis. alv)

Hurmaava kuvakirja erityisherkkyydestä.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): nakymatonreppu Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Näkymätön reppu on lastenkirja herkkyydestä (Maria Vilja, Karisto, syksy 2022). Rosali kantaa selässään erityistä reppua. Reppuun hän kerää kaiken sen mikä kiinnittää hänen huomionsa. Niitä asioita on paljon: ääniä, yksityiskohtia, tunnelmia, maisemia, tuoksuja, leikkejä, harmeja, iloja ja ajatuksia. Näkymätön reppu kertoo voimasta ja rikkaudesta, joka liittyy herkän ihmisen elämään. Joskus reppu voi kuitenkin muuttua raskaaksi ja silloin tapahtuu kummia. Kirja kuvaa herkkyyttä monitahoisena kokemuksena. Herkkyys on jokaisessa omanlaistaan. Se on usein rajoiltaan häilyvää ja muuttuvaa. Se yllättää silloin kun sitä vähiten osasi odottaa. Se on ominaisuus, jolle kannattaa antaa paljon tilaa kukoistaa. Tähän tarvitaan avuksi tarkkasilmäisiä aikuisia. Tarkoilla silmillä voi nähdä näkymättömiä reppuja. Yleensä ne haluavat tulla nähdyksi.

Kirjan päähenkilö Rosali on herkkä lapsi. Lapsi, jolla on aina tuntosarvet pystyssä. Kenties hän on erityisherkkä? Kuten kaikessa muussakin, myös herkkyydessä ihmiset ovat erilaisia keskenään. Erityisherkkä tarkoittaa siis kaikessa yksinkertaisuudessaan samaa asiaa kuin ”tosi herkkä”- ihminen. Herkkien ihmisten joukko on suuri ja moninainen ja on yksilökohtaista mihin ja miten itse kukin reagoi. Näkymättömän repun tarina sopii aivan kaikille – lapsille ja aikuisille – joita herkkyys muodossa tai toisessa kiinnostaa.

Maria Vilja on 36-vuotias kuvittaja, herkkyyden puolestapuhuja, taidekasvattaja ja sosionomi. Hän on myös yrittäjä, kahden lapsen äiti ja erityisherkkä. Näkymätön reppu on hänen esikoislastenkirjansa. Kirjan tarina on ollut pitkä, ajatus tarinasta on itänyt hänen lapsuudestaan saakka, mutta muotonsa se sai kesällä 2020.