Kehittelin ruoansulatuksen ja kehon puhdistustyön tueksi valloittavan porkkanamehun.
Jätä siis valmismehut kaupan hyllylle ja purista itse tuoremehu, jossa ei ole säilöntäaineita, saati lisättyä sokeria. Luonnon antimista löytyy runsaasti keholle tarpeellisia ravintoaineita luontaisessa muodossa.
PARANTAVA PORKKANAMEHU
350 g luomuporkkanoita
2 luomusitruunaa
pikkurillin kokoinen pala tuoretta luomukurkumaa
10 g tuoretta luomuinkivääriä
VALMISTUSOHJE: Kuori kaikki raaka-aineet ja purista mehulingolla valmiiksi mehuksi. Nauti tuoreena.
Porkkana: Sisältää muun muassa beetakaroteenia, kuituja ja A-ja C-vitamiinia. Porkkanoiden nauttiminen auttaa maksaa puhdistustyössä, tukee ruoansulatusta ja vahvistaa immuunijärjestelmä. Porkkana myös lisää kehon emäksisyyttä.
Sitruuna: Sitruunassa on kaliumia ja ravintokuitu pektiiniä. Se on maultaan hapan mutta muuttuu kehossa emäksiseksi. Sitruuna myös tukee ruoansulatusta ja suojelee soluja vaurioilta.
Kurkuma: On varsinainen terveyspommi. Se vahvistaa kehon puolustusjärjestelmää ja on luonnollinen maksan puhdistaja. Kurkuma myös estää tulehduksia ja lievittää kipuja.
Inkivääri: On luonnon oma lääke tulehduksia vastaan. Se vahvistaa elimistön sisäistä puolustusjärjestelmää. Inkivääri myös nopeuttaa aineenvaihduntaa ja vilkastuttaa ruoansulatusta.