Mihin rakkaus katosi? – Pettymys rakkaudessa voi johtua tästä


Usein ajattelemme rakkauden olevan tunne. Saatamme kaivata rakkaudentunnetta ja uskoa kokevamme täyttymyksen vasta kun rakkaus tunteena ilmestyy jostain.

Uutta ihmistä tapaillessamme saatamme todeta, että rakkaudentunnetta ei syttynyt. Tai parisuhteessa joskus jo koettu tunne on hävinnyt. Kun emme tunnista rakkaudentunnetta sisällämme, petymme. Uskomme rakkauden kaikonneen tai hävinneen.

Rakkauden käsittäminen tunteeksi tuo mukanaan haasteita. Aivan kuten muutkin tunteet, myös rakkaus on tunteena hyvin lyhytikäinen. Puhtaat tunteet kestävät yleensä muutamista sekunneista muutamiin minuutteihin.

Tämä saattaa olla yksi syy siihen, miksi rakkaus tuntuu niin epävakaalta ja pelottavalta. Tunteiden lyhyen keston takia meille on saattanut syntyä käsitys, että rakkautta joko on tai sitä ei ole.

Jos emme oivalla tunteiden olevan hyvin lyhytikäisiä, uskomme pienen väärinkäsityksen tai ristiriidan voivan puhaltaa rakkauden kadoksiin. Ja etsimme syytä tunteen sammumiseen.

Samoin oletamme rakkaudentunteen olevan seurausta jostain, mitä tapahtuu itsemme ulkopuolella. Aivan kuin rakkaus vaatisi syyn ollakseen olemassa.

Rakkaus on paljon suurempi ja mahtavampi voima kuin tunteet voisivat ikinä olla

Rakkaus on meissä kaikissa virtaava elämänvoima. Se on olemassa, vaikka emme sitä joka hetki rakkauden tunteena tunnistakaan.

Jos rakkaudentunne on kuin avautuva yksittäinen kukka, rakkaus on maa ja aurinko sekä niiden välinen energia. Ilman lämpöä, valoa, kosteutta ja ravintoaineita kukka ei kasvaisi eikä kukoistaisi.

Koska rakkaus on aina meissä, se voi avautua rakkauden tunteeksi koska vain. Emme tarvitse siihen mitään syytä. Voit tuntea rakkauden, kun katsot vesipisaraa pensaan lehdellä, kun tunnet tuulen vireen poskellasi tai kun näet naapurin taaperoiden leikkivän hiekkalaatikolla. Tai jopa heti aamulla silmäsi avatessasi.

Meidän ei tarvitse odottaa tai etsiä rakkautta tai pyrkiä saavuttamaan sitä. Meidän tarvitsee vain olla halukkaita avautumaan meissä olevalle rakkaudelle.

Kun annamme rakkauden virrata, se täyttää meidät välittömästi ja kokonaan. Olemme yhtä rakkauden kanssa ja rakkaus on aina olemassa.

Kirjastani Avaudu rakastamaan itseäsi löydät vinkkejä, miten voit avautua sinussa jo olevalle rakkaudelle.


Tutustu koulutus- tai valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ