8 asiaa, jotka latistavat tai virittävät nautinnon seksissä – Näin voit saada ennen kokemattoman vahvan orgasmin

Syvästi nautinnollisen seksin salaisuus ei löydy tempuista, välineistä tai mielikuvista, vaan siitä, että opit olemaan aidosti läsnä, Mitra Vasara kirjoittaa uutuuskirjassaan Sydämen seksi – Laajenna nautintoasi (Bazar 2024).

Jos seksistä nauttiminen tuntuu vaikealta tai kokemus jää laimeaksi, syy voi olla siinä, että sydän ei ole aidosti mukana. Nämä asiat vaikuttavat Mitran mukaan ratkaisevasti siihen, miltä seksi tuntuu:

Mitra Vasara. Kuva: Raisa Taurinka.

Nautinnon latistajat

Suorittaminen

Suorittamiseen liittyy kokemus siitä, että seksin aikana ei pysty rentoutumaan tai kokemaan tunnetasolla syvästi, vaan “hoitaa homman”. Silloin osa itsestä on sulkeutunut ja seksi saattaa olla pelkästään fyysisen tason suoritus. Arjessa sivuutamme usein sydämen ja suoritamme arkea. Tämän takia emme ole aina edes tottuneita avautumaan, olemaan läsnä, olemaan herkkiä tai laittamaan nautintoa etusijalle.

Matala itsetunto

Moni häpeää jotain itsessään tai kehossaan. Häpeän taustalla voi olla uskomuksia tai satuttavia kokemuksia, jotka voi purkaa.

Ongelmat suhteessa

Luottamuspula, turvaton olo tai ratkaisemattomat ristiriidat kumppanin kanssa heijastuvat helposti myös seksiin.

Yliyrittäminen

Tietyn tunnelman tai orgasmin tavoittelu johtaa siihen, että et pysty nauttimaan siitä, mitä aidosti tapahtuu juuri tässä hetkessä.

Tämä voi näkyä niin, että pyrkii muuttamaan esimerkiksi fyysistä stimulaatiota tietynlaiseksi, vaikkei se tunnu luontevalta siinä hetkessä.

On toki arvokasta tietää, mikä tuo itselle nautintoa, mutta yhtä tärkeää on pystyä rentoutumaan ja kuulostelemaan sitä, mitä tässä hetkessä näyttää tapahtuvan ja minkä kuuluu tulla juuri tässä hetkessä ilmaistuksi.

Intensiivisen nautinnon virittäjät

Hyvä itsetuntemus

Kun tunnet itsesi, tiedät, mistä nautit ja pystyt kertomaan sen myös kumppanillesi.

Itsearvostus

Itsearvostukseen kuuluu se, että hyväksyt itsesi ja uskallat vetää rajasi. Et ole olemassa vain kumppanisi nautintoa varten, vaan uskot myös ansaitsevasi nautintoa itse.

Luottamus kumppaniin

Turvallinen olo on ehkä tärkein edellytys sille, että pystyt avaamaan sydämesi seksissä.

Kyky olla läsnä

Osaat olla tyynenä samaistumatta mielen ohimeneviin ajatuksiin. Mieli hakee herkästi monenlaisia uhkakuvia ja erillisyyttä. Sydämestä lähtevä läsnäolo auttaa sinua rauhoittumaan.

Anna sydämen johdattaa sinut nautinnon huipulle

Sydämen seksi – Laajenna nautintoasi on kirja, joka auttaa olemaan aidosti läsnä seksissä, rentoutumaan ja nauttimaan hetkestä. Silloin seksi ei ole pelkkää kehollista nautintoa tai mielikuvilla maustettua seksiä, Mitra kertoo. Myös mielikuvilla voi boostata seksiä, mutta silloin kokemus on epärehellinen – silloinhan ihminen pakenee sitä, missä on.

– Sydämen seksissä et mieti sitä, että kun viimeksi teitte näin, niin olisikohan se nytkin hyvä, vaan opit kuulostelemaan, mitä siinä hetkessä tapahtuu luontaisesti. Läsnäolohan on luontainen olemisen tila, ei mikään eteerinen, todellisuudesta pakeneva tai edes henkisyyttä korostava.
Kun pystyy olemaan täysillä oma itsensä, yhteys kumppaniin ei ole pelkästään fyysinen, vaan kokemuksessa on mukana syvä tunnetason kontakti. Silloin pystyy myös rentoutumaan ja nauttimaan vapaasti.

– Kuuntelet kehoasi, olet tietoinen tunteistasi ja tuntemuksistasi. Annat viisaan, herkän sydämesi johtaa sinua. Sydämen seksi mahdollistaa aivan valtavaa nautintoa, jossa sydän ikään kuin johdattaa nautintoa läpi jokaisen solusi. Kosketus tuntuu puhuvan hyvin voimakkaasti, ja sen välittämät tunteet voivat johtaa ennen kokemattoman vahvaan orgasmiin.

Sydämen seksi – Laajenna nautintoasi -kirjan löydät TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image