Paahdatko iltalenkin läpi kuin suorituksen? – 6 tapaa, miten luonto hoivaa, kun maltat hidastaa tahtia

Moni meistä näkee päivittäin luontomaisemaa. Kuljemme ehkä työmatkallamme puiston läpi, teemme iltalenkin merenrannassa, huomaamme sateen tai ilman lämpötilan. Teemme tiedostamattammekin jatkuvasti havaintoja meitä ympäröivästä luonnosta.

Mutta pysähdymmekö koskaan todella huomaamaan luonnon taianomaisia yksityiskohtia? Kuljemmeko ohi kastepisaraisten puiden lehtien, kevään multaisen maan tuoksun ja lintujen iloisen viserryksen vain koska olemme ajatuksissamme, suorittamassa jotain, tai menossa pisteestä A pisteeseen B?

Miksi pysähtyminen, läsnäolo ja yhteyden tunteminen luontoon olisi jokaiselle ihmiselle suositeltavaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseksi?

1. Pysähtyessämme luonnon yksityiskohtien äärelle tulemme tarjonneeksi aivoillemme ja mielellemme lepotauon. Nykyaikana jo yhden päivän aikana kohtaamamme ärsyketulva on valtava. Sille tarpeellista vastapainoa tuovat älylaitteiden hetkellinen unohtaminen ja luonnossa olemiseen keskittyminen.

2. Aivoille ja mielelle annettu mahdollisuus levätä vaikuttaa positiivisesti luovuuteen, muistiin ja päättelykykyyn. Kun ajatus meinaa tökkiä, kokeile ottaa pieni hengittelyhetki luonnon äärellä.

3. Ulkoilma ja aisteja rauhoittava luontoympäristö vaikuttavat suotuisasti unen laatuun. Kokeile esimerkiksi tehdä rauhallinen lyhyt kävely ennen nukkumaan menoa.

4. Moninainen mikrobiomi tekee hyvää puolustusjärjestelmällemme ja terveydellemme. Silitä männyn kaarnaa, puiden oksia, tutki maasta löytyviä kiviä.

5. Emme ole erillisiä luonnosta, vaan elämme jatkuvassa vuorovaikutuksessa luonnon kanssa. Luonto kyllä tulee toimeen ilman ihmistä, mutta me ihmiset tarvitsemme luontoa: tarvitsemme vettä, auringon valoa ja lämpöä, sekä puiden tuottamaa happea elääksemme.

6. Arvostuksen, kunnioituksen ja yhteyden tunteminen elämämme mahdollistavaa luontoa kohtaan lisäävät tyytyväisyyttä, merkityksellisyyttä, sekä kiitollisuutta –ja näin ollen kokonaisvaltaista hyvinvointia ihmisen elämässä.

Maltatko sinä pysähtyä luonnon pienten ihmeiden äärelle? Jos ulkoilu(kin) tuntuu olevan suorittamista, kurkkaa tästä 5 helppoa vinkkiä, joiden avulla lähteä tutustumaan luontoon.

Ihania olemisen hetkiä luonnon äärellä!

Lisää luontoon liittyviä tehtäviä uutuuskirjassani Minun luontoseikkailuni. Kirjan monipuoliset tehtävät sopivat lapsille ja aikuisille, ne ohjaavat tutustumaan luontoon ja pysähtymään hetkeen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image