4 nerokasta vinkkiä, joiden avulla parisuhderiidan voi lopettaa ajoissa

Joskus syntyy turha riita. Usein se syntyy vieläpä aivan tyhjästä, vaikkapa nälän tai väsymyksen takia. Kyse ei siis oikeastaan ole edes välttämättä parisuhteesta itsestään, vaan epäonnisista olosuhteista.

Joskus pieni, turha riita ei meinaa millään loppua, vaikkei kumpaakaan erityisesti huvittaisi kyllä riidelläkään. Kokeile silloin näitä keinoja:

1. Pysähdy, hiljenny ja hengittele yhdessä kumppanisi kanssa

Sulje silmäsi ja ota mukava asento. Ota ympärillesi hieman omaa tilaa, jotta voit venytellä jäseniäsi rauhassa miettimättä, osutko kumppaniisi. Anna hengityksesi syventyä ja johdattaa sinut mielen kuohunnasta takaisin rauhaan, omaan keskipisteeseesi.

Pieni hengähdystauko saa usein turhat riidat unohtumaan ja nollaa koko pään yllättävän nopeasti. Tuntuu suorastaan mahdottomalta palata riitaan, kun on saanut kokea hetken vapaata läsnäoloa. Jopa vain minuutin hiljainen hetki saattaa riittää.

2. Halaa rakastasi

Kesken riidan ei aina huvita halata. Mieli hanaa vastaan, mutta keho saattaakin haluta läheisyyttä. Samoin sydän. Kaipaat turvaa myös riidan keskellä, ja halaus voi tarjota sitä sinulle. Halaus palauttaa yhteyden mielen (kiistely)tasoa syvemmälle, sydämen tasolle.

Halaukseen voi olla vaikea ryhtyä tai edes myöntää haluavansa sitä, mutta joskus (ei toki aina) kannattaa kokeilla palauttaa yhteys halaamalla. Saatamme selittää pitkän aikaa omaa näkökulmaamme, sillä toivomme että siten kumppani ymmärtäisi ja yhteys palautuisi välillemme.

3. Kerro, miltä sinusta oikeasti tuntuu

Hiljenny hetkeksi ja mieti, mitä ihan oikeasti haluat sanoa, saavuttaa tai tehdä. Riita saattaa johdattaa sinut harhateille – väittelet asioista, joilla ei oikeasti ole edes merkitystä. Pysähdy sen sijaan hetkeksi pohtimaan, mitä ihan oikeasti kaipaat: halausta, ymmärrystä, anteeksipyyntöä, omaa tilaa, vastausta tiettyyn kysymykseen?

Esitä tämän jälkeen toiveesi rauhallisesti. “Kaipaisin nyt vaan lähellesi.” tai “Haluaisin miettiä vastausta kysymykseesi viikonlopun vietosta hetken yksikseni suihkussa. Palaan asiaan sen jälkeen.”

4. Syö, juo, nuku

Jos olet ärtyisä koska olet väsynyt, nälkäinen tai janoinen niin lepää, syö tai juo ennen kuin jatkat keskustelua. Monet turhat riidat voi välttää tällä nerokkaalla niksillä! Nimim. kokemusta on. 🙂


Kuuntele 5 erilaista Meidän vuosi -pariäänitettä – löydät ne hakusanalla Meidän vuosi  äänikirjapalveluista! Esimerkkejä yhteisistä meditaatioista:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image