3 tapaa, joilla voimistat läsnäoloa seksissä

Läsnäoloa seksissä ei parhaimmillaan tarvitse edes ajatella – olo on soljuva, rento ja nautinnollinen. Turhat ajatukset eivät saa sinusta otetta ja yhteytesi kumppaniisi on saumaton. Läsnäolo seksissä ei kuitenkaan aina suju, vaan ajatukset ja epävarmuudet nousevat esiin ja saavat mielen epäröimään antautumista.

Nämä kolme vinkkiä auttavat sinua voimistamaan läsnäoloa seksissä – tavoilla, joista yksikään ei oikeastaan liity suoraan seksiin. Hyvä seksielämä syntyy makuuhuoneen lisäksi myös monessa muussa paikassa, kuten omassa sydämessä, suhteessa omaan kehoon, luottamuksesta kumppaniin sekä mielekkäässä arjessa.

  1. Rauhoitu ennen seksiä. Jos ryhdyt seksiin levottomin mielin, saatat eksyä helpommin ajatusten vietäväksi. Jos kehosi on rauhaton, saatat kokea olosi säpsyksi tai seksi saattaa tuntua suoritukselta. Rauhoita siis sekä kehosi että mielesi ennen seksiä vaikkapa suihkussa, pienen venyttelyn tai hieronnan avulla tai meditoiden ennen seksiä. Kun olosi on rauhallinen, pystyt keskittymään paljon paremmin. Sama neuvo pätee monessakin paikassa – pieni nollaus tuo sinut tähän hetkeen yllättävän helposti ja joskus nopeastikin.
  2. Tutustu itseesi, tunnereaktioihisi ja ajatuskeloihisi, niin ne eivät saa sinua valtaasi. Pystyt tarkkailemaan esiin nousevia ajatuksia ja ohimeneviä tuntemuksia hieman etäältä ja antamaan itsellesi armoa. Et syyttele itseäsi siitä, että esiin nousi epämukava ajatus tai tuntemus, vaan tarjoat itsellesi lämpöä ja tukea – sydämestäsi käsin.
  3. Luo suhteeseesi lämpöä ja läheisyyttä jatkuvasti. Kun olet kumppanisi hyvä ystävä, välillänne ei ole kilpailua tai vastakkainasettelua. Haluatte huomioida toisenne ja rakennatte välillenne aina vaan syvenevää ja jatkuvasti antoisampaa parisuhdetta.

Vaali läsnäoloa seksissä sujuvan arjen ja hyväksynnän kautta

Vaali ja hoivaa läsnäoloasi arjessa, niin vaalit samalla myös läsnäoloa seksissä – sama rento, aito elämänmeno jatkuu luontevasti hetkestä toiseen. Jos taas arkesi on täynnä suorittamista, voi olla hankalaa päästää yhtäkkiä irti kaikesta pinnistelystä. Toki sekin on mahdollista – vaikka mielen tasolla jylläisikin, voit keskittyä lempeästi kehon nautinnollisiin tuntemuksiin ja sydämen elinvoimaiseen valoon.

Jos yrität väkisin olla läsnä ajaudut vain kauemmas itsestäsi, mutta kun hyväksyt että läsnäolo on sinulle juuri nyt haastavaa, annat itsellesi heti tilaa olla rehellinen. Hyväksyntä on avain moneen lukkoon. 🗝


Tutustu Mitran ihanaan Meidän vuosi – lempeä matka parille -kirjaan TÄSTÄ!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image