Yhdeksän tapaa nauttia seksistä enemmän – seksi on nautinto, jota voi harjoitella

Seksi ei tapahdu vain luonnostaan tai tietyllä tavalla, koska olemme tietynlaisia. Juuri mikään seksissä ei ole omaisuutta, vaan suurin osa siinä toteuttamastamme on opittua ja joko turvan rakentamaa tai sitten tekemistä määrittää se, miten itse suojaamme omaa nautintoamme.

Miten sitten seksistä voisi nauttia enemmän?
Millaisia taitoja siinä olisi tärkeää harjoitella, jotta se antaisi mahdollisimman paljon hyvää oloa?

 

 1. Opetelkaa puhumaan ennen ja jälkeen seksin
  Kertokaa siitä, mistä nautitte milloinkin. Kertokaa tunteista, joita kaipaatte toiselta ennen seksiä ja puhukaa siitä, miten ne välittyvät konkreettisesti. Puhukaa siitä, mitä seksi teissä aiheuttaa, miltä kehossanne tuntuu ja miten aistinne reagoivat. Avatkaa maailmaanne toisillenne uudelleen ja uudelleen yksityiskohtia myöten. Antakaa aina hyvää palautetta siitä, miten nautitte toisen toteuttamasta ihanuudesta.
 2. Opetelkaa pyytämään seksin aikana
  Kumpikaan ei lue ajatuksia eikä tunne sitä, mitä toinen kehossaan tuntee. Toisen nautinnon kasvattaminen on vähintäänkin arvailujen varassa, jos emme ohjaa, neuvo, pyydä ja auta kumppania oman nautintomme kanssa.
 3. Keskittykää rentoutumaan ja vapautumaan ennen seksiä
  Nauttikaa hengitysharjoituksista, mielen matkoista, pitkistä silityksistä, rauhallisesta hieronnasta. Antakaa kehon ja mielen tasaantua ja hermoston hengähtää ennen seksuaalista nautintoa, jotta kehomieli ottaa sitä vastaan.
 4. Valjastakaa aistinne käyttöönne
  Tietoista aistiharjoitusta voi tehdä pitkin arkea. Miltä kumppanisi tänään tuoksuu? Miltä ihon pinnalla tuntuu pehmeä kosketus? Maistatko huulilta, mitä kumppanisi on syönyt viimeksi? Miltä kuulostaa kumppanin nautinnollisen rauhallinen hengitys? Mitä kohtia rakastat kumppanissasi ihailla?
 5. Olkaa terveesti itsekkäitä
  Kun kumpikin keskittyy varmistamaan pyynnöin ja toivein omaa nautintoa ja huolehtii siitä, että kumppani tietää, mitä seksissä tarvitsee ja pitää kiinni omista rajoista, saavat molemmat vapauden nautinnolle
 6. Unohtakaa oikeat kaavat, päämäärät ja sinne pyrkiminen
  Jos jokainen seksikerta on molemmille mahdollisuus tarjoilla kumppanille jotain uutta ja erilaista, seksi pysyy mielenkiintoisena ja ennalta-arvaamattomana.
 7. Löytäkää läsnäolo pysähtymisestä ja viipyilystä
  Nautinto löytyy myös olemalla, ei vain tekemällä. Läsnäolo on tietoista pysähtymistä tutkimaan ja kiinnostumaan toisesta ja siitä hetkestä, kun olette yhdessä. Kehonne viestit ovat usein hienovaraisia ja niiden kuunteluun kannattaa varata aikaa.
 8. Avatkaa seksuaalinen maailmanne toisillenne uudelleen ja uudelleen
  Turvallisuus ja luottamus rakentuu nautinnon pohjaksi, kun olette auki toistenne edessä juuri sellaisena kuin olettekin. Mitään enempää tai vähempää ei tarvitse olla ja kaiken voitte löytää myös yhdessä kokeilemalla. Rohkeus olla auki toiselle on suurinta, mitä seksissä voi löytää ja erilaisuus on kiinnostavaa rikkautta.
 9. Vahvistakaa tunneyhteyttänne seksillä ja arjessa
  Yhteytenne on mahdollistuttava ennen seksiä avoimen tunnepuheen ja sen hyväksynnän kautta. Seksissä kokemanne yhteys taas vahvistaa sitä entisestään. Seksi rakkaudellista kosketusta antamista ja vastaanottamista kaiken aikaa.
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image