Näillä tavoilla rehellisyys voi mullistaa ihmissuhteesi – Sen kautta avautuu uusi yhteys sekä itseen että muihin

Olen itse saanut kokea jo useita vuosia, miten rehellisyys tuo elämään valtavasti tilaa hengittää ja iloita: Miten se avaa ikään kuin uuden lempeän ja syvää yhteyttä luovan MINÄ-kanavan itsen lisäksi muihin. Erityisesti olen huomannut rehellisyyden vaikutuksen suhteessa teini- ja täysi-ikäiseen tyttäreeni. Mitä rehellisempi olen heille, sitä enemmän saan paluupostina saama heiltä. Se on tämän maailman ajan vanhemmuudessa yksi tärkeimmistä asioista, jonka avulla voi antaa nuorilleen tilaa kasvaa omaksi itsekseen. He ikään kuin haluavat pitää sinut mukana elämässään, vaikka kasvavat ja itsenäistyvät. Se, että kaikki ilmaisevat itseään rehellisesti luo luottamuksellisen elämän alustan.

Voiko olla liian rehellinen?

On tärkeää käyttää harkintaa ja taitoa oikean tason rehellisyyden säilyttämiseksi eri tilanteissa. Kannattaa  huomata, että liiallinen rehellisyys voi myös aiheuttaa ongelmia, erityisesti tilanteissa, joissa se voi vahingoittaa toisia ihmisiä tai rikkoa luottamuksellisuutta. Onkin tärkeää tunnustella, milloin rehellisyys on vuorovaikutuksessa tasolla, että se rakentaa luottamusta eikä riko sitä.

On myös hyvä muistaa, että rehellisyys saattaa hämmentää ihmisiä ympärillä, etenkin jos et tunne heitä entuudestaan. Meillä on paljon aiheita ja asioita, joissa emme ole tottuneita rehelliseen ilmaisuun. Onkin taitolaji ilmaista itseään rehellisesti niin, että se kannustaa myös muita samaan, eikä halvaannuta. Jos rehellisyydestäsi aiheutuu tunneryöppyjä tai hämmennystä, tärkeää on pystyä ottamaan rauhallisena vastaan kaikki ympärillä kehittyvät tunteet.

Rehellisyys vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiin

Kaiken kaikkiaan rehellisyys voi edistää ihmisen hyvinvointia edistämällä terveitä ihmissuhteita, vähentämällä stressiä ja antamalla eettisen perustan elämälle. Tässä tekoälyn listaamia tapoja, joilla rehellisyys voi vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiin:

Henkinen rauha:

Kun olet rehellinen, sinun ei tarvitse jatkuvasti pelätä paljastumista tai elää valheiden verkossa. Tämä voi johtaa suurempaan henkiseen rauhaan ja vähemmän stressiin.

Vahvemmat ihmissuhteet:

Rehellisyys on tärkeää terveiden ihmissuhteiden ylläpitämisessä. Kun olet rehellinen muiden kanssa, luot luottamusta ja syvempiä siteitä toisiin ihmisiin.

Itsetunto:

Rehellisyys itseäsi kohtaan voi vahvistaa itsetuntoasi. Kun olet rehellinen omista tunteistasi, tarpeistasi ja rajoistasi, voit paremmin ymmärtää ja hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet.

Eettinen tyydytys:

Rehellisyys liittyy usein eettisiin periaatteisiin. Tiedäthän toimivasi oikein ja tehneesi moraalisesti oikeita valintoja, mikä voi tuoda tyydytystä ja mielenrauhaa.

Konfliktien välttäminen:

Kun olet rehellinen ja avoin kommunikaatiossa, voit usein välttää monia konflikteja ja väärinkäsityksiä. Tämä voi säästää energiaa ja vähentää stressiä.

Positiivinen maine:

Rehellisyys vaikuttaa siihen, miten muut ihmiset näkevät sinut. Positiivinen maine rehellisenä henkilönä voi avata ovia moniin mahdollisuuksiin, kuten työpaikkoihin ja yhteistyöhön.

 

Mielettömiä asioita ja allekirjoitan listan täysin! Toivoisin, että jokainen pohtisi omassa arjessaan, miten voisi ajatus ja teko kerrallaan alkaa elää ja olla rehellisemmin.

Vinkki:

Rehellisyyden lisäämiseksi voisi vaikka jollekin tai joillekin luotettaville ihmisille lähellä kertoa, että haluaisi olla rehellisempi. Että tunnistaa, että myötäilee muita ja ettei aina saa sanotuksi tai tehdyksi sitä mitä haluaisi. Tämä auttaa muita tukemaan sinua matkallasi rehellisemmäksi, ja ehkä kysymään sinulta juuri oikeissa hetkissä ”Onko tämä se mitä todella haluat?”

Lisää arkisia oppeja kohti rehellisempää elämää Rohkeasti rehellinen -kirjastani <3

Photo: Pexels, Andrea Piaquadio

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image