Rauhallinen joulu – tylsyyttä vai kaikkeutta?


Lapsena inhosin joulukortteja, joissa toivotettiin rauhallista joulua. Miksi toivoa muille ihmisille tylsää joulua? Joulupäivä oli jo muutenkin pitkäveteinen, kun ei mitään tapahtunut eikä saanut edes naapurissa käydä. Minusta kaikissa joulukorteissa olisi pitänyt lukea Iloista tai Hauskaa Joulua. Ja mieluiten sädehtivin kirjaimin.

Näin aikuisena ymmärrän hyvin joulurauhan toivotuksen. Sitä toivoo, että olisi edes muutama päivä vuodessa, jolloin kiire rauhoittuisi ja stressi jäisi taakse. Saisi vain olla ilman aikatauluja. Levätä ihan kaikessa rauhassa.

Mutta aikatauluttomuuttakin enemmän joulurauha on mielenrauhaa. Kun pysähtyy olemaan läsnä ja hyväksyy kaiken olevan hyvin juuri näin, mielen kovaääninen päällepäsmäri hiljenee. Silloin pystyy kuulemaan sisällään olevan hiljaisuuden.

Tuo hiljaisuus on täynnä syvää rauhaa ja rakkautta kaikkea kohtaan. Se on täynnä lumivalkoista puhtautta ja viattomuutta. Se on täynnä jotain käsittämättömän suurta ja kaunista. Jotain, mitä mielellä ei voi ymmärtää, mutta jonka sydämessään aistii. Jotain, joka syvästi hellii sieluamme.

Joulurauha tulee itselleni parhaiten todeksi jouluyönä. Kun mieli rauhoittuneena katselen kynttilöitä ja kuuntelen rakkaimpia joululauluja. Samalla aistin sen rajattoman avaruuden, joka avautuu hiljentyneessä mielessä. Aivan kuin kelluisin rakkaudessa ja kiitollisuudessa. Kaikkeudessa.

On hyvä ja rakkaudellinen olo. On joulu.

Rauhallista ja rakkaudellista joulua myös sinulle, rakas lukijani!

Hidasta elämää -puodista ja äänikirjapalveluista löytyvä Olet kaiken hyvän arvoinen -kirjani on juuri sopivaa luettavaa joulun aikaan


Tutustu koulutus- tai valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image