Kiitollisuus auttaa parisuhdetta kukoistamaan – nappaa tästä 7 ihanaa tapaa keskittyä kiitollisuuteen

Kiitollisuus on paljon esillä, niin paljon että toisinaan se tulee ohitettua: “Joo joo, totta kai olen kiitollinen.” Mutta kiitollisuuden ääreen kannattaa todella pysähtyä. Kiitollisuus muokkaa aivojamme onnellisimmaksi ja auttaa hormonejamme tuottamaan meille enemmän mielihyvää. Loistava diili, eikö?

Lisää kiitollisuutta elämääsi ja parisuhteeseesi esimerkiksi näin:

  • Kun heräät, sano ääneen “Kiitos.” ja pohdi kiitollisuuden aiheita elämässäsi. Sillä ei ole väliä, ovatko kiitollisuuden aiheesi pieniä vai suuria, mutta sillä on, ovatko ne aitoja. Vaikka sinusta tuntuisi hassulta olla kiitollinen siitä, että sinulla on keittiön pöydällä kulhossa pähkinöitä, niin pistä se listallesi, jos se ilahduttaa sinua! Kaikkien kiitollisuuden aiheiden ei todellakaan tarvitse liittyä parisuhteeseesi, sillä kuten tiedät, onnellisuus ja tasapaino lähtevät aina sinusta itsestäsi. Kun koet luontaista onnellisuutta sydämessäsi, se heijastuu kauniisti myös kumppaniisi.
  • Kiitä kumppaniasi arkisista teoista – myös silloin, kun olet vähän ärsyyntyneellä tuulella! “Kiva kun veit kierrätykset, hait lapset, teit ruokaa…” Luo tapa siitä, että sanot ääneen vähintään yhtä paljon hyviä asioita kuin huonojakin, jollet enemmänkin!
  • Kun keskustelette jotain parisuhteenne liittyvää, nosta aina esiin myös hyviä asioita: “Tykkään siitä, että osaamme suhtautua pieniin riitoihin huumorilla, että halaamme joka ilta kunnolla, että ymmärrät ja tuet luovuuttani…” On helppoa keskustella siitä, mitä voisitte tehdä paremmin, mutta on vähintään yhtä tärkeää olla kiitollinen siitä, mikä välillänne toimii. On todella lämmittävää keskittyä hyviin asioihin parisuhteessa esimerkiksi riidan jälkeen!
  • Kiitä myös itseäsi ja näe, mitä kaikkea ihanaa sinussa on. Keskity näihin asioihin vaikkapa kun matkustat paikasta toiseen, kun olet suihkussa, ennen kuin menet nukkumaan tai kun katsot itseäsi peilistä. Kun arvostat itseäsi, osaat arvostaa myös rakastasi.
  • Suhtaudu elämään kiitollisesti. Elämässäsi on paljon hyvää. Jo se, että pystyt lukemaan tämän artikkelin, todistaa sen että moni asia on elämässäsi hyvin – osaat lukea, sinulla on jokin laite mistä lukea artikkeli, sinulla on sen verran aikaa että ehdit tekemään sen… Yleinen asenteesi koko elämää kohtaan heijastuu tietysti myös suhteeseesi.
  • Lähetä erikseen viesti tai sano erikseen, että arvostat yhdessäoloanne: “Ihanaa että olemme yhdessä, kiva kun olet siinä vieressä, olet rakas ja tärkeä…” Tämä herättää molemmat joka kerta siihen, että on oikeastaan suuri etuoikeus jakaa elämää toisen ihmisen kanssa.
  • Panosta parisuhteeseen harjoitusten avulla. Tehkää parisuhteeseen liittyviä keskustelu- ja kosketusharjoituksia säännöllisesti. Näin lisäätte lämpöä ja luottamusta välillänne, hiotte kulmia ja osoitatte sekä itsellenne että toisillenne suhteen olevan tärkeä. Kun olet kiitollinen, et pidä parisuhdetta itsestään selvänä, vaan lahjana ja mahdollisuutena. ❤️


Mitran ihana uutuuskirja Meidän vuosi – lempeä matka parille nyt HE-puodissa – kurkkaa kirja tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image