Eicca Toppinen: “Vapaus on kykyä nähdä asiat sellaisina kuin ne ovat”

Riippumatta titteleistä tai median luomista rooleista kaiken takana on ihminen. Muusikko, musiikintekijä ja Apocalyptica -bändin sellisti ja perustajajäsen Eicca Toppinen kertoo, mitä hänelle tulee eri sanoista mieleen. Juttu on tehty mainosyhteistyössä Johnny Knigan kanssa.

ISYYS – Vanhemmuus on yksi elämän mullistavimpia asioita. Yhtäkkiä me ollaan vastuussa jostain muusta kuin itsestämme. Isyys on tutkimusmatka myös itseen, koska lapsen kehitysvaiheet herättävät itsessä monenlaisia tunteita ja muistoja elämästä. Lapset osaa mennä meidän suojausten läpi. Siinä mielessä isyys on yksi isoimpia ihmisenä kasvamisen kokemuksia.

KILTTEYS – Yksi motoistani on “be kind always”. Riippumatta siitä, mitä meillä on meneillään, meidän tulee pyrkiä olemaan aina kilttejä, mutta samalla pitää ymmärtää, että kiltteys ei ole miellyttämistä. Kiltteys on sitä, että kunnioittaa toisia ihmisiä ja elämää kaikissa muodoissa.

RAKKAUS – Rakkaus on kaiken perusta. Toisin kuin meidän yhteiskunnassa annetaan ymmärtää, että rakkaus olisi vain parisuhteellinen asia, se on universaali asia, ja siihen sisältyy rakkaus kaikkea kohtaan ja pyrkimys olla rakastava kaikkia kohtaan.

TASAPAINO – Henkinen tasapaino tulee tästä mieleen ensimmäisenä. Tasapaino on yhteyttä itseensä ja operoimista sieltä käsin. Mitä paremmassa yhteydessä on itseensä, sitä vähemmän oma tasapaino heiluu.

TUNTEET – Minulle tunteet ovat mahdollisuus oppia jotain uutta itsestäni. Olen oppinut toivottamaan kaikki positiiviset ja negatiiviset tunteet tervetulleiksi.

SIELU – Olen aina ajatellut lapsesta lähtien, että sielu on energiaa, joka ei katoa. En varmuudella vielä tiedä, mutta ehkä se on niin, että meidän sielu on osa jotain universaalia tietoisuutta. Voi olla tai voi olla, ettei näin ole. En ole varma, mutta tämä ei ole mahdoton ajatus. Buddhalaiset meditaatiot ja itämaiset opit pohjautuvat ajatukseen sielun yhteydestä ympäröivään maailmaan. Siinäkin valossa asia voi hyvinkin olla niin. En tiedä varmuudella, enkä 100% usko mihinkään, mutta asiat voivat olla mahdollisia.

VAPAUS – Vapaus on kykyä nähdä asiat sellaisina kuin ne ovat tässä hetkessä, ilman meidän uskomuksia tai meidän menneiden kokemusten värittämää linssiä. Silloin voimme toimia ja tehdä valintoja ja ratkaisuja vapaudesta käsin.

ULKOPUOLISUUS – On kokemus, joka tulee siitä, että me kuvitellaan, että meidän pitää kuulua johonkin ulkoisista oletuksista johtuen. Yritetään kuulua jonnekin, mihin ei ehkä todellisuudessa tunnuta kuuluvamme, mistä seuraa erilaisuuden kokemus.

RAJAT – Rajoista tulee tärkeimpinä mieleen henkilökohtaiset rajat, eli meidän henkilökohtaisten rajojen suojaamisen tärkeys. Ei anneta ihmisten kävellä meidän yli, eikä anneta toisille ihmisille valtaa kontrolloida meidän tunteita.

ITSENÄISYYS – Tähän kiteytyy vapaus, henkilökohtaiset rajat, kyky rakastaa itseään ja tehdä itselleen itsensä kannalta oikeita valintoja rehellisesti.

YHTEISÖLLISYYS – Yhteisöllisyys on erittäin tärkeää ja toivon, että sitä olisi enemmän meidän suomalaisessa yhteiskunnassa, koska me tarvitaan toisiamme ja meidän kuuluu auttaa toisiamme parhaan kykymme mukaan.

Katso Eicca Toppisen haastattelu Hidasta elämää -studiolta:


Millaisia ovat Eicca Toppisen kokemukset herkkyydestä ja ulkopuolisuuden tunteista? Miten hän on yhdistänyt menestyksekkään musiikkiuran ja perhe-elämän? Miten Eicca on löytänyt uskallusta elää elämää, joka on itselle totta? Petri Silaksen ja Eicca Toppisen yhteisteos Eicca – Yhdistävä tekijä kokoaa Eiccan elämänvaiheet yksiin kansiin. Katso uutuuskirja täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image