Ulkoinen nautinto ei useinkaan ravitse sisältä asti – näin vahvistat sisäistä nautinnon kokemusta

Oletko tottunut hakemaan hyvää oloa sieltä mistä sen helpoiten saa? Ei hätää, niin meistä suurin osa nautintoaan toteuttaa. Odotellen, että joku lähelläsi tai ympärilläsi tarjoilee nautintoa. Etenkin, jos koet sen ansainneesi. Ja kun ei tarjoilekaan, koet pettymystä. Miksi et olekaan nautinnon arvoinen?

Rehellistä nautintoa

Hämmentävällä tavalla maailma opettaa, että nautinto on jotain, mikä näyttää ja kuulostaa hyvältä, tai vähintään maksaa valtavasti. Samalla hämmentävällä tavalla ihminen löytää nautinnon pienuudesta ja vähäisyydestä, aitoudesta ja siitä, mikä todella tuntuu. Kun ihmissuhde on merkityksellinen, kohtaaminen tapahtuu tunnetasolla. Kun koet, että sinua on kannateltu, se ei juuri näytä miltään, mutta tuntuu äärettömän hyvältä.

Kun yritämme ravita sisäistä tarvettamme ulkoisesti hyvältä näyttävällä, huutaa tyhjyys sisällämme. Kun oikeasti tunnemme nautinnon sillä kaikella, mitä olemme, koemme vahvaa täyttymystä. Eikä kenenkään muun hyväksyntä tai määritys ole koskaan niin arvokasta, kuin se mitä itse tunnet.

Ulkoisen nautinnon haaste on se, ettei kukaan toinen tässä elämässä tiedä, mistä sinä nautit oikeasti.

Miksi tunnemme niin vähän nautintoa?

Olemme kiintymyssuhteiden haasteiden kautta oppineet, että kaikki hyvä kuuluu ansaita. Tai sen, ettemme oikeastaan ansaitse yhtään mitään. Kun tuollainen kokemus jäytää sisällämme, on vaikea nauttia mistään. Sisäinen nautinto kaipaa valtavaa hyväksyntää, lempeää armollisuutta ja rakkaudellisen ystävällistä kohtaamista juuri sinun itsesi kanssa.

Mitä vähemmän on saanut oppia nautinnon tärkeyteen ja vastaanottamiseen, sitä sitkeämmin ja pontevammin sitä on itselle tarjoiltava. Terveellä välinpitämättömyydellä on keskityttävä siihen, mistä muiden mielestä nautinnollinen elämä rakentuu. On luovuttava siitä, että joku muu tietää paremmin, ja käännyttävä terhakkaasti sitä kohden, mitä sinä kehossasi ja mielessäsi tunnet ja koet.

Nautinto tuottaa syyllistymätöntä mielihyvää

Nautinto on iloa, hyvänolon tunnetta ja se tuottaa sisäistä rauhaa, johon saat pysähtyä. Siitä ei tarvitse kokea syyllisyyttä, vaan tiedät valmiiksi, että mennään kuinka pitkälle hyvänsä, lopputulos on aina sinua voimauttava. Nautintoa ei tarvitse ansaita, vaan se kuuluu sinulle joka tapauksessa, koska olet ihminen.  Ja nautinnon kokemukset saavat elämän tuntumaan paremmalta. Kun nautinto on elämässä pienin keinoin läsnä kaiken aikaa, se tekee elämästä merkityksellistä, syvää ja elämisen arvoista.

Mistä sinä voisitkaan nauttia juuri tänään edes hetken tai useamman?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image