Onko sisäinen puheesi myönteisyyttä vahvistavaa vai sitä horjuttavaa? – Pelko ja häpeä voivat saada vähättelemään omaa sydämen tietoa

Myönteinen asenne on voima, jonka jokainen meistä voi halutessaan valjastaa palvelemaan omaa kasvuaan, onnistumisiaan, unelmiaan, kokonaisvaltaista hyvinvointiaan ja ennen kaikkea elämää omana aitona itsenään. Kielteinen asenne puolestaan on voima, jonka valjastamme, usein tiedostamattamme, rajoittamaan ja estämään kaikkea yllä mainittua hyvää tapahtumasta. Kielteisestä asenteesta ei ole mitään hyötyä, haittaa kyllä.

Sydämen puhe on myönteistä asennetta vahvistava voima. Sydämen puhetta kutsutaan myös sisäiseksi tietämiseksi. Meillä jokaisella on sisäisen tietämisen tapoja ja lahjoja, kunhan vain rohkenemme luottaa niihin. Sivuutamme kuitenkin usein sydämemme suuren viisauden etsien tietoa ja vastauksia ulkopuoleltamme,  esimerkiksi muilta ihmisiltä, medialta ja vallalla olevista yleisistä mielipiteistä sekä uskomuksista auktoriteetteineen.

Annamme usein myös järjen puheelle turhan suuren sananvallan. Järkeä tarvitaan, mutta jos se saa äänensä liikaa kuuluviin, päätösten ja valintojen teko pitkittyy ja vaikeutuu järjen jäädessä keräilemään valinnan varmasti oikeaksi varmistavia faktoja.

Eniten luottamusta sydämen tietoon horjuttavat ego, pelko ja häpeä. Ne yhdistävät voimansa ja toimivat yleensä kolmen kimpassa. Ego todistelee omaa erinomaisuuttaan suurena suojelijanamme, pelko pönkittää sen valheellista kulissia, jonka takana lymyilee häpeä; epävarmuutemme, puutteemme ja jopa vääränlaisuutemme.

Alla ominaisuuksia, jotka auttavat sinua tunnistamaan, milloin asennettasi, valintojasi ja toimiasi ohjaa sydämen puhe ja milloin puolestaan sydämen puhetta horjuttavat muut puheet.

Järki puhuu faktoista, sydän viisaudesta.
Ego puhuu puutteesta, sydän runsaudesta.
Pelko puhuu häpeästä, sydän rakkaudellisesta rohkeudesta.
Häpeä puhuu rakkaudettomuudesta, sydän rakkaudesta.

Ego, pelko ja häpeä operoivat siellä, missä ei ole rakkautta. Niiden puhe on ankaraa, vaativaa ja kipeää tekevää, kun taas sydämen on puhe lempeää, myötätuntoista ja hyvää tekevää. Sydämen puhe on aina rakkauden puolella, myös sinun puolellasi.

Myönteistä asennetta ei synnytetä ja vaalita suorittamalla, puskemalla eikä pakottamalla. Kaikki pakkoon, suorittamiseen ja puskemiseen liittyvät toimet ovat sidoksissa raskaaseen ja voimia kuluttavaan energiaan.

Egon, pelon ja häpeän haitallista puhetta ei siis pidä vastustaa eikä pakottaa pois. Ei vastusteta kielteisyyttä, vaan ollaan hyvän ja myönteisen puolella. Myönteisyyden puolella oleminen on sidoksissa vahvana ja vapaana virtaavaan energiaan.

Puolella olemisessa on kyse korvaamisen periaatteesta, joka perustuu yksinkertaisuudessaan siihen, että egon, pelon ja häpeän kielteisiä ja elämäämme rajoittavia puheita korvataan sydämen puheen mukaisilla myönteisillä ja rakkaudellisilla ajatuksilla mahdollisimman paljon.

Rakkaudellisten ajatusten viljeleminen ja ravitseminen muuttaa uskomuksiamme ja asennettamme myönteisemmäksi ja saa meidät viihtymään omana itsenämme omassa elämässämme.

Korvaamisen periaatteen avain on ajatus, joka on kaiken alussa, myös asenteen. Ajatus on se, johon meillä on mahdollisuus vaikuttaa.

Vaikka päässämme vilistää päivittäin kymmeniätuhansia ajatuksia, niin kuitenkin vain yksi kerrallaan. Emme myöskään ajattele kymmeniä tuhansia eri ajatuksia, sillä yksittäiset ajatukset muodostavat kimppuja, jotka pyörivät lähinnä vain muutaman eri asian ympärillä. Voimme korvata haitallisen ajatuksen tai ajatuskimpun hyvinvointiamme paremmin palvelevalla, yksi kerrallaan.

Ajatuksia, asioita ja kimppuja on tietenkin niin valtavasti, ettei elinikämme riitä kaikkia korvaamaan eikä tarvitsekaan, Meillä kaikilla on ja tulee olemaan kielteisiä ajatuksia ja mielialoja ja se on ok. Riittää mainiosti, kun saavutamme tilan, jossa mielessämme on kolme myönteistä ajatusta yhtä kielteistä kohden.

Kun treenaamme tietoisesti myönteisten ajatusten lisäämistä ja vahvistamista, samalla päivitämme tiedostamattoman mielemme haitallista ja hyvinvointiamme rajoittavaa dataa myönteisemmäksi. Tietoinen mieli ryhtyy ohjailemaan asennettamme sekä toimiamme uuden päivityksen mukaisesti, toimimmehan me valtaosin tiedostamattoman mielemme ohjauksessa.

Kun synnytämme ja ravitsemme myönteisiä ajatuksia, myös aivoissamme syntyy uusia hermosolujen välisiä yhteyksiä, jotka vahvistuvat käytön myötä muodostaen uusia hermoverkostoja. Myönteinen tieto valtaa hermosoluverkostomme, kielteisyysviestejä välittäneet hermoradat- ja yhteydet heikentyvät ja kuolevat käyttämättöminä pois.

Kuten tiedostamatonta mieltä, aivojakaan ei kiinnosta, mistä tieto on lähtöisin, ne vain ryhtyvät kyseenalaistamatta jakamaan sitä ja samalla vahvistamaan jakamiseen tarvittavia väyliä.

Mieletön mielemme sekä uskomattomat aivomme on suunniteltu niin, että kaikki myönteinen, kaunis ja hyvä lisääntyy ja vahvistuu elämässämme siihen keskittyessämme.


Lue lisää myönteisyyden hyödyistä ja asenteen korjaamisesta uudesta kirjastani. Osta kirja tästä.

 

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image