Nämä asiat eivät kuulu tasavertaiseen parisuhteeseen – Epäterveessä suhteessa todellisuus alkaa hämärtyä ja epänormaalista tulla normaalia

On selvää, että ihmissuhteet eivät ole aina helppoja. Ne nostavat meissä esiin myös vaikeita asioita, konflikteja ja taantumisiakin. Se on normaalia ja jopa vääjäämätöntä. Tasavertaisessa suhteessa ihmisen erehtyväisyyttä ja keskeneräisyyttä  on kuitenkin tilaa käsitellä, oppia, kasvaa ja ottaa vastuu, aidosti. Ei vaan sanoissa vaan ihan vilpittömästi teoissa.

Epätasavertaisessa suhteessa tai suhteessa joka perustuu enemmänkin valta-asetelmiin, ei tätä kasvua tapahdu, kuin ehkä hetkittäin näennäisesti ja lähinnä hyvittely- vaiheessa, joita usein ilmenee traumakiintymyssuhteissa. Valitettavasti silloin kun on epäterveessä suhteessa sisällä, alkaa todellisuus hämärtyä ja epänormaalista tulla normaalia. Meidän voi olla äärimmäisen vaikea nähdä suhteen todellista tilaa. Suhde ei yleensä koskaan ala tällaisella käyttäytymisellä, vaan se hiipii osaksi suhteen todellisuutta usein millikerrallaan, siinä kohtaa kun olemme jo sitoutuneita toiseen. 

Ihmisellä on syvä tarve kiintyä ja on psyykkisesti äärimmäisen vaativa sisäistää, että se oma kiintymyksen kohde onkin ihminen joka kohtelee väärin.

Nämä asiat eivät kuulu tasavertaiseen ihmissuhteeseen:

  • Valehtelu ja sumuttaminen
  • Sooloilu asioissa, jotka ovat yhteisiä ja kysyvät kummankin huomioimista
  • Mitätöinti ja vähättely
  • Uhkailu, kontrollointi ja alistaminen

Tiedäthän, että toisen käyttäytyminen ei kerro sinun rakastettavuudestasi.

Sinä et ole aiheuttanut toisen toimintaa. 

Sinä et voi kontrolloida toisen valintoja.

Sinä et voi muuttaa tai parantaa toista.

Mutta voit vahvistaa itseäsi, tervettä itsearvostustasi ja asettaa rajoja.

Tästä artikkelista voit lukea lisää siitä, miksi irtaantuminen epäterveestä suhteesta on vaativaa, silloinkin kun järjellä tiedämme, että suhde ei ole hyväksi. Tunnistamalla irtaatumisen esteet, olet paljon vahvemmilla ja voit lähteä työstämään mm. häpeää ja väärää syyllisyyttä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image