Kirje sinulle, sisäinen lapseni: “Olet turvassa ja sinua rakastetaan!”

Rakas ja ihana sisäinen lapsi!

Olen huomannut, että sinulla on välillä sivuutettu olo. Olen siitä todella pahoillani. Aikuisen elämä näyttää sinusta ehkä tärkeilyltä. Me aikuisetkin leikimme, yleensä roolileikkejä joista suurin osa aika tylsiä, teennäisiä ja vakavia.

Tiedän että kaipaisit enemmän tilaa herkille tunteille: ujoudelle, naurulle, puhdistaville kyynelille ja nopeasti unohtuvalle äksyilylle. Haluaisit ilmaista iloasi hyppien ympäriinsä. Ihmettelet niin ihanan vilpittömästi, miksi kaiken pitää olla niin hillittyä ja totista. Nauru, tanssi, laulu, piirtäminen, ystävien kanssa oleminen, luonnossa oleilu – kaikki hauska on aikuisen silmin niin kontrolloitua, opeteltua ja varovaista.

Sinä opetat minua olemaan rohkea, vaikka tämä toisinaan minua hävettääkin – minunhan piti olla sinun tukenasi, eikä toisinpäin. Toisaalta, kaikkihan me opetamme toisiamme. Kiitos sinulle.

Muista, että vaikka joskus hillitsen sinua, ei sinussa ole mitään vikaa. Älä koskaan toivo, että olisit toisenlainen. Olet ihana, täydellinen ja saat kokea elämän ihmeitä rauhassa. Sinun ei tarvitse olla mitään muuta kuin olet.

 

Otan sinut syliini aina kun haluat. Olet aina tervetullut, ihailtu ja kaivattu.

 

Sisäinen lapsi, sinä olet tärkeä!

Katselen tähtiä kanssasi ja juoksen kanssasi uimaan iloisesti nauraen. Makaan kanssasi viltin alla, kun olo on surullinen ja herkkä. Potkin kanssasi lumikasoja, kun kiukuttaa.

Anna rakkauden tuoman lohdutuksen voittaa pettymys, pelko ja jännitys. Anna luottamuksen voittaa pelko, ahdistus ja viha. Ja anna tietoisuuden näyttää sinulle maailman todellinen suuruus, myös silloin kun haluaisit mielessäsi kutistaa maailman pieneksi ja tylsäksi paikaksi.

Olen pahoillani siitä, että olen joskus hävennyt suoruuttasi. Aikuisuuden suojakuori on helppo vetää päälle, sillä sitä ei kukaan voi loukata, toisin kuin sinun vilpittömiä tunteitasi.

Olen joskus piilotellut sinua ja valinnut ylpeyden vilpittömyyden sijaan. Tiedän, että se on hämmentänyt ja loukannut sinua. En ole tehnyt sitä tahallani, vaan olen yrittänyt suojella sinua. Olen kuitenkin rikkonut itseäni peittämällä todellisia tunteitani. Koetan jatkossa olla rohkeampi!

Olet tärkeä osa minua. Olen ylpeä sinusta. Ja se tärkein:

Olet turvassa ja sinua rakastetaan.

 

P.S. Jos sisäiseen lapseen tutustuminen kiinnostaa, suosittelen IFS-tekniikkaa (Internal Family Systems)! Löydät tästä psykoterapian tutkitusta menetelmästä paljon tietoa ja harjoituksiakin kätevästi netistä!


Mitran kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja löydät tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image