Syövästä selvinneen Arja Korisevan 5 elämänohjetta: ”Tee se, mistä haaveilet, jo tänään!”

Valon pisaroita podcast

Hidasta elämää -median Valon pisaroita -podcastissa Arja Koriseva kertoo hetkestä, kun sai kuulla sairastavansa syöpää. Hän sanoo miettineensä, päättyykö elämä nyt tähän ja minkälainen tämä elämä oikein olikaan?

Selätettyään syövän Arja kokee olevansa entistä vahvemmin kiinni elämässä ja uskaltaa rohkeasti tavoitella unelmiaan. Tässä Arjan 5 elämänohjetta:

1. Kysy itseltäsi, mikä on tärkeää. ”Parantumisen jälkeen, entistä tiukemmin olen ajatellut, että aika täällä meillä on aika rajallista. Miten haluaisin käyttää sen? Millä mä haluan päiväni täyttää? Mistä mä nautin? Mistä saan voimia? Onko niitä asioita tarpeeksi mun elämässäni? Vai meneekö mun aika sellaseen, millä ei ole mulle niin merkitystä?”

2. Tee se, mistä haaveilet, jo tänään. ”Jos haluut vaikka patikoida halki Siperian, kirjottaa kirjan elämästä tai maalata taulun, säveltää laulun, niin tee se nyt. Jos se on ihanaa, niin tee se huomenna uudestaan. Kunhan ei tuu sitä, että vitsit, kun jäi tekemättä.”

Arja Koriseva vieraana Valon pisaroita -podcastissa
Arja Koriseva vieraana Valon pisaroita -podcastissa. Haastattelijana Pequ Nieminen.

3. Älä häpeä sitä, mitä olet. ”Tapahtuu virheitä ja tapahtuu asioita, mutta sitä ei tarvitse hävetä. Koen aina vaan voimakkaammin, että ne kaikki kuuluu elämään. Ja mä osaan nauraa itselleni, mulle saa nauraa. Mä en häpeä ihmisten edessä. Mulla ei oo mitään menetettävää.”

4. Ikä tuo tasapainoa. ”Ikä tekee paljon. Tulee enemmän sitä rauhaa tiettyihin asioihin ja tiettyjen asioitten käsittelemiseen. Mutta nuorena ihmisenä, kun sitä kipuaa, kiipii, haluaa päästä pitkälle ja korkealle ja nopeasti, ja piiskaa itteään ihan armottomasti – semmosissa hetkissä voi tulla sellanen, että se oma minä unohtuu. Joskus pysähtyminen saattaa olla tosi tehokas etenemiselle. Että kerkee aistia ja miettiä, et missä mennään.”

5. Unelmat kantavat. ”Unelmia pitää aina olla! Haluun rohkaista ihmisiä siihen, että pitää rohkeesti kokeilla. Ei kukaan oo määritelly takarajoja minkäänlaiselle tekemiselle. Niin kauan, kun meillä on into ja halu oppia, niin me opitaan. Niin kauan, kun meillä on uskallusta ja rohkeutta ryhtyä johonkin, niin todennäköisesti saavutetaan jotain.”

Millainen oli Arjan paranemismatka syövästä? Mistä Arja unelmoi ja mitä yllättävää hän oivalsi Vain elämää -kuvauksissa? Kuuntele koko podcastjakso Storytelistä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image