Vahvista kiitollisuutta kirjoittamalla – 3 helppoa harjoitusta

Kiitollisuuden harjoittaminen auttaa lisäämään onnen tunteita ja tuo helpotusta vaikeisiinkin hetkiin. Kiitollisuutta voi harjoitella tietoisesti etsimällä pieniä ilon aiheita tai hyvän hippusia ympäriltään. Kiitollisuutta voi ammentaa myös sisältä käsin kiinnittämällä huomiota siihen, mikä tekee itselle hyvää ja ravitsemalla tuota tunnetta.

Yksi yleisimmin käytetyistä tavoista harjoittaa kiitollisuutta on kirjoittaa päiväkirjaa. Voit esimerkiksi joka ilta ennen nukkumaanmenoa kirjoittaa ylös asioita, joista olet kiitollinen tänään. Aina kiitollisuuden aiheita ei tule mieleen heti, vaan joskus niitä pitää vähän houkutella.

Tässä 3 muuta helppoa kirjoitusharjoitusta, joiden avulla voit vahvistaa kiitollisuuden ja hyvän olon tunteita:

1.  Löydä ilon aiheita ympäriltäsi. Katso ympärillesi. Mitä näet? Mitä kuulet? Mitä haistat? Mitä tunnet? Mitä ilon aiheita löydät ympäriltäsi? Voit myös mennä ulos tarkkailemaan. Kirjoita lista asioista, jotka tuottavat sinulle iloa tässä hetkessä.

2. Kiitä itseäsi. Mistä voisit kiittää tai kehua itseäsi tänään? Missä olet onnistunut? Mitä olet tehnyt hyvin? Huom! Sen ei tarvitse olla mitään suurta. Kirjoita kiitoskirje itsellesi. Voit puhutella itseäsi niin kuin puhuisit hyvällä ystävälle.

3. Herätä rakkaus sinussa. Mitä rakkaus sinulle tarkoittaa? Miten osoitat rakkautta itseäsi kohtaan? Kirjoita 5 min. tajunnanvirtaa otsikolla Rakkautta on… Ympyröi tekstistä 5 sinulle intuitiivisesti tärkeintä sanaa ja muotoile niiden pohjalta itsellesi lempeä runo tai tsemppiviesti. Laita se näkyvälle paikalle, josta se palautuu mieleesi mahdollisimman usein.

Nämä ja 42 muuta kirjoitusharjoitusta löydät Sielun sopukoita -kirjoituskorteista. Kortit ovat kaksipuoleiset: toisella puolella on Sielun sopukoita -runo, toisella puolella voimaannuttava kirjoitusharjoitus.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image