Vahvista kiitollisuutta kirjoittamalla – 3 helppoa harjoitusta

Kiitollisuuden harjoittaminen auttaa lisäämään onnen tunteita ja tuo helpotusta vaikeisiinkin hetkiin. Kiitollisuutta voi harjoitella tietoisesti etsimällä pieniä ilon aiheita tai hyvän hippusia ympäriltään. Kiitollisuutta voi ammentaa myös sisältä käsin kiinnittämällä huomiota siihen, mikä tekee itselle hyvää ja ravitsemalla tuota tunnetta.

Yksi yleisimmin käytetyistä tavoista harjoittaa kiitollisuutta on kirjoittaa päiväkirjaa. Voit esimerkiksi joka ilta ennen nukkumaanmenoa kirjoittaa ylös asioita, joista olet kiitollinen tänään. Aina kiitollisuuden aiheita ei tule mieleen heti, vaan joskus niitä pitää vähän houkutella.

Tässä 3 muuta helppoa kirjoitusharjoitusta, joiden avulla voit vahvistaa kiitollisuuden ja hyvän olon tunteita:

1.  Löydä ilon aiheita ympäriltäsi. Katso ympärillesi. Mitä näet? Mitä kuulet? Mitä haistat? Mitä tunnet? Mitä ilon aiheita löydät ympäriltäsi? Voit myös mennä ulos tarkkailemaan. Kirjoita lista asioista, jotka tuottavat sinulle iloa tässä hetkessä.

2. Kiitä itseäsi. Mistä voisit kiittää tai kehua itseäsi tänään? Missä olet onnistunut? Mitä olet tehnyt hyvin? Huom! Sen ei tarvitse olla mitään suurta. Kirjoita kiitoskirje itsellesi. Voit puhutella itseäsi niin kuin puhuisit hyvällä ystävälle.

3. Herätä rakkaus sinussa. Mitä rakkaus sinulle tarkoittaa? Miten osoitat rakkautta itseäsi kohtaan? Kirjoita 5 min. tajunnanvirtaa otsikolla Rakkautta on… Ympyröi tekstistä 5 sinulle intuitiivisesti tärkeintä sanaa ja muotoile niiden pohjalta itsellesi lempeä runo tai tsemppiviesti. Laita se näkyvälle paikalle, josta se palautuu mieleesi mahdollisimman usein.

Nämä ja 42 muuta kirjoitusharjoitusta löydät Sielun sopukoita -kirjoituskorteista. Kortit ovat kaksipuoleiset: toisella puolella on Sielun sopukoita -runo, toisella puolella voimaannuttava kirjoitusharjoitus.

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image