Sinulla on jo lukemattomia taitoja käytössäsi – Tunnista taitosi ja ole ylpeä niistä


Eräänä aamuna rakas mumminmuru herätti minut videopuhelulla, koska hän halusi heti kertoa minulle, että hän oli oppinut sanomaan äRRän. Hän oli sitkeästi koko edellisen päivän harjoitellut, ja aamulla ärrä pärisi voimalla. Iloisena ja ylpeänä hän etsi erilaisia r-sanoja sanottavakseen, ja jokaisen onnistumisen jälkeen leveä hymy paistoi kasvoilta.

Niin myös aikuisena oppiminen, onnistuminen ja osaaminen saavat meidät tuntemaan olomme energisiksi ja motivoivat meitä tekemään ja panostamaan lisää. Halu oppia ja kehittyä on meihin sisään rakennettu. Kävelemään opetteleva lapsi ei lannistu muutamasta kaatumisesta. Kun hän saavuttaa muutaman askeleen päässä olevan sylin, on syytä taputtaa, sillä kehittyminen uudessa, aluksi vaikeassa asiassa tuottaa iloa ja lisää kyvykkyyden ja taitavuuden tunnetta.

Mietipä hetki, mitä kaikkea olet elämässäsi oppinut. Taitoja kertyy huikea määrä, kun lähdetään liikkeelle ihan lapsuudesta.

Olen hyvä ja taitava

  • Laita taustalle soimaan miellyttävää musiikkia ja 15 minuutin ajan täydennä lauseita erilaisilla taidoillasi.
  • Aloita jokainen lause kirjoittamalla Olen taitava… tai Olen hyvä… ja sen jälkeen aina uusi juttu, jossa olet taitava tai hyvä. Esimerkiksi: Olen hyvä lukemaan karttaa. Olen taitava kakkujen leipomisessa. Olen taitava vetämään kokouksia. Olen hyvä rauhoittamaan väsymyksestä kiukkuavaa lasta.
  • Anna ajatusten pulputa vapaasti sisältäsi. Älä jää pohtimaan, pitääkö mieleesi tullut lause paikkaansa, jatka vaan kirjoittamista Olen taitava… Olen hyvä…
  • Kun aika on kulunut, valitse lauseistasi viisi taitoa, joista olet erityisen ylpeä tai kiitollinen.

Joka kerta kun käytät taitojasi, anna ylpeyden ja kiitollisuuden täyttää sydämesi.

Harjoitus on lainaus kirjasta Olet kaiken hyvän arvoinen, jossa on paljon omanarvontunnetta kohottavia harjoitteita. Tutustu kirjaan Hidasta elämää puodissa.


Tutustu koulutus- ja valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image