Oletko huomaamattasi stressaantunut? Nämä 10 oiretta voivat paljastaa salakavalasti hiipineen ylikuormituksen

Stressi näkyy eri ihmisillä eri tavoin. Toisilla keho hälyttää herkemmin, kun taas toiset porskuttavat pitkäänkin huomaamatta kuormituksen kasaantumista.

Tavallisten fyysisten stressioireiden kuten unihäiriöiden, pää- ja selkäsärkyjen, vatsaoireiden, flunssakierteiden ja kireiden niska-hartiaseudun lihasten lisäksi stressi ilmenee monella ei niin ilmeisellä tavalla.

Nämä 10 oiretta voivat paljastaa salakavalasti hiipineen ylikuormituksen:

1. Tunnet olevasi jatkuvasti ärtynyt ja lyhytpinnainen. Pienikin vastoinkäyminen tai ei-toivottu muutos päivän aikana saa sinut hermostumaan.

2. Et tunne innostuvan oikein mistään ja huomaat ajattelevasi negatiivisesti lähes asiasta kuin asiasta.

3. Itkeskelet ilman erityistä syytä. Tunnet olevasi koko ajan hieman alakuloinen ja saatat purskahtaa itkuun kesken työpäivän tai matkalla kotiin.

4. Sinun vaikea pysähtyä ja täytät huomaamattasi tyhjät hetket jollakin tekemisellä. Saatat esimerkiksi havahtua usein selaamasta somea ja kahlaamasta läpi uutisivirtaa ilman, että edes rekisteröit lukemaasi.

5. Sinun on vaikea tehdä päätöksiä. Arkisetkin valintatilanteet tuottavat kohtuutonta ponnistelua. Jahkailet ja siirrät asioita eteenpäin.

6. Huomaat eristäytyneesi ystävistäsi. Et ole jaksanut pitää yhteyttä, kysellä kuulumisia tai sopia tapaamisia entiseen malliin.

7. Unohtelet asioita ja sinusta tuntuu, että mikään lanka ei meinaa pysyä käsissäsi. Tarvitset muistilapun aivan kaikkeen.

8. Työasiat pyörivät päässäsi myös vapaa-ajalla kuin kela, jota et pysty pysäyttämään. Saatat herätä toistuvasti työaiheisiin uniin.

9. Et muista, milloin viimeksi olisit nauttinut jonkin asian tekemisestä, mistä ei ole suoranaista hyötyä kuten hyvän kirjan lukemisesta, elokuvan katselusta tai muusta kulttuurikokemuksesta.

10. Sinusta tuntuu, että kaikki vapaa-aika menee töistä palautumiseen. Huomaat, että kaikki harrastukset ja asiat, joista yleensä nautit, ovat pikkuhiljaa jääneet.

Jos tunnistit useamman kohdan listasta, voi olla hyvä hetki ryhtyä tietoisesti raivaamaan tilaa itsellesi ja omalle hyvinvoinnillesi.

Haluatko keventää kuormitusta ja löytää syvemmän yhteyden itseesi ja omaan kehoosi? Lähde mukaan Kesähuoltoa keholle ja mielelle -verkkokurssille ja löydä uusia, lempeitä keinoja pitää huolta itsestäsi. Kurssi on suunniteltu siten, että voit tehdä kaikki harjoitukset ulkona luonnon helmassa – takapihan terassilla, lähipuistossa tai vaikkapa mökkilaiturin nokassa. 6 viikkoa kestävän kesäkurssin viimeinen ilmoittautumispäivä on 13.6.! Materiaalit ovat käytössäsi koko kesän ajan, syyskuun loppuun asti. Lue lisää täältä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
VIIKONLOPUN DIILI: Kaikki kirjat Hidasta elämää -puodissa -25%
Katso kirjavalikoima
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image