Oletko huomaamattasi stressaantunut? Nämä 10 oiretta voivat paljastaa salakavalasti hiipineen ylikuormituksen

Stressi näkyy eri ihmisillä eri tavoin. Toisilla keho hälyttää herkemmin, kun taas toiset porskuttavat pitkäänkin huomaamatta kuormituksen kasaantumista.

Tavallisten fyysisten stressioireiden kuten unihäiriöiden, pää- ja selkäsärkyjen, vatsaoireiden, flunssakierteiden ja kireiden niska-hartiaseudun lihasten lisäksi stressi ilmenee monella ei niin ilmeisellä tavalla.

Nämä 10 oiretta voivat paljastaa salakavalasti hiipineen ylikuormituksen:

1. Tunnet olevasi jatkuvasti ärtynyt ja lyhytpinnainen. Pienikin vastoinkäyminen tai ei-toivottu muutos päivän aikana saa sinut hermostumaan.

2. Et tunne innostuvan oikein mistään ja huomaat ajattelevasi negatiivisesti lähes asiasta kuin asiasta.

3. Itkeskelet ilman erityistä syytä. Tunnet olevasi koko ajan hieman alakuloinen ja saatat purskahtaa itkuun kesken työpäivän tai matkalla kotiin.

4. Sinun vaikea pysähtyä ja täytät huomaamattasi tyhjät hetket jollakin tekemisellä. Saatat esimerkiksi havahtua usein selaamasta somea ja kahlaamasta läpi uutisivirtaa ilman, että edes rekisteröit lukemaasi.

5. Sinun on vaikea tehdä päätöksiä. Arkisetkin valintatilanteet tuottavat kohtuutonta ponnistelua. Jahkailet ja siirrät asioita eteenpäin.

6. Huomaat eristäytyneesi ystävistäsi. Et ole jaksanut pitää yhteyttä, kysellä kuulumisia tai sopia tapaamisia entiseen malliin.

7. Unohtelet asioita ja sinusta tuntuu, että mikään lanka ei meinaa pysyä käsissäsi. Tarvitset muistilapun aivan kaikkeen.

8. Työasiat pyörivät päässäsi myös vapaa-ajalla kuin kela, jota et pysty pysäyttämään. Saatat herätä toistuvasti työaiheisiin uniin.

9. Et muista, milloin viimeksi olisit nauttinut jonkin asian tekemisestä, mistä ei ole suoranaista hyötyä kuten hyvän kirjan lukemisesta, elokuvan katselusta tai muusta kulttuurikokemuksesta.

10. Sinusta tuntuu, että kaikki vapaa-aika menee töistä palautumiseen. Huomaat, että kaikki harrastukset ja asiat, joista yleensä nautit, ovat pikkuhiljaa jääneet.

Jos tunnistit useamman kohdan listasta, voi olla hyvä hetki ryhtyä tietoisesti raivaamaan tilaa itsellesi ja omalle hyvinvoinnillesi.


Toimituksen vinkki: Lempeyttä keholle -korteilla syvempi yhteys itseen

Lempeyttä keholle -korttipakka auttaa pysähtymään itsesi ja oman kehosi äärelle. Korttien avulla voit vahvistaa kehoyhteyttä, kehittää itsemyötätuntoa ja sisäistä turvaa sekä syventää yhteyttä itseesi. Tutustu kortteihin TÄÄLLÄ.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image