10 parasta asiaa rakkaudessa

Moikka! Ihanaa, että olet täällä. Me ollaan Lotta Riekki ja Laura Kiviaho. Tervetuloa lukemaan meidän blogia parisuhteesta, rakkaudesta ja näiden tuomista oivalluksista. Mukana kulkee tietysti myös meidän koiruli Lyyli.

Päätettiin koota yhteen meidän mielestä 10 parasta asiaa rakkaudessa, jotka me koemme tärkeinä oivalluksina, ja jotka rikastuttavat meitä niin yksilöinä kuin pariskuntanakin. Yhteinen kokemuksemme on, että kaikki on mahdollista, kun saa vastaanottaa ja antaa rakkautta!

1.Rakkaus tuo turvaa

Me ihmiset haluamme ja tarvitsemme elämäämme rakkautta jo syntymästä lähtien. Se on ihmisen perustarve, ja joka täytyttyään, antaa meille mahtavat valmiudet maailmaan. Kun tuntee olevansa rakastettu ja on saanut rakkautta, näkee maailman optimistisin silmin. Rakkaus hyväksyy. Kun tunnemme olevamme hyväksyttyjä, näyttäytyy maailma, meille suurena mahdollisuutena, jossa on turvallista toteuttaa itseään.

2. Rakkauden energia on luovaa energiaa

Rakkaudesta kumpuavat luovuus ja mahdollisuudet. Meillä kotona on valinnut kauan jo ihana, suuri luova energia juuri rakkauden ansiosta. Olemme sen myötä nähneet monet asiat mahdollisuuksina ja tarttuneet niihin kiinni. Ideoimme ja mietimme seuraavaa upeaa luomusta ja projektia, jonka haluamme toteuttaa. Tämä kaikki rakkauden ansiosta.

3. Itsensä kohtaaminen on helpompaa rakkaudessa

Kun on rakkautta, on paljon helpompi lähteä tutkimusmatkalle omaan itseen. Yksi elämän tärkeimmistä asioista on kehittää itseään ihmisenä, jotta voi olla parempi niin itseään kuin kanssakulkijoita ja maailmaa kohtaan. Rakkaus keventää ja on suuri apu henkisellä polulla. Rakkaus tuo lempeyttä ja myötätuntoa, muuten niin mahdottoman vaikeilta tuntuviin asioihin. Rakkauden avulla pystyy tunnistamaan omia varjoja juuri sen takia, koska rakkaus toimii lempeänä peilinä.

4. Rakkaus lisää läsnäolon taitoa

Kun on rakkautta, on kaikki. Sen takia on vahva tunne siitä, että ei tarvitse hötkyillä mihinkään suuntaan tai haikailla tulevaisuuden tapahtumien perään. Rakkaus pitää ihanasti jalat maassa ja tuo läsnäolon arkeen. Sitä alkaa huomaamaan ympärillään mahdottoman määrän kauneutta, koska pystyy ja osaa olla läsnä – saa viettää päivät tyyneyden syleilyssä. 

5. Rakkaus luo yhteenkuuluvuuden tunteita

Rakkaus tuo aina yhteen oli kyseessä sitten rakkaus ihmissuhteissa tai rakkauden kohteen jakaminen ja fiilistely yhdessä toisten kanssa. Oman keskinäisen rakkaussuhteemme lisäksi Lyylin rakastaminen ja hoivaaminen tuo meitä entisestään lähemmäs toisiamme. Tiedämme, että maailmassa ei ole ketään toista, joka tuntisi Lyyliä kohtaan samalla tavalla kuin me kaksi.

6. Rakkaus on yhteinen seikkailu

Koska rakkaus tuo turvaa, tuntuu seikkaileminen mahdolliselta. Tulee tunne siltä, että maailma on meidän ja me voimme tehdä elämässä ihan mitä vain. Meidän taloudessa asuu kolme unelmoijaa; Lyyli unelmoi seuraavista päiväunista ja herkuista, me meidän tulevaisuuden haaveista. Se on ihanaa, kun janoaa päiviä, viikkoja ja vuosia yhdessä, koska tietää, että elämä on suuri seikkailu, kun meillä on toisemme ja rakkautta. Me olemme myös toistemme suurin seikkailu.

7. Rakkaus tuo elämälle merkityksen

Kuluneen vuoden aikana vallitseva maailmantilanne on horjuttanut ja muokannut eri tavoilla ihmisten elämää. Kun elämästä joutuu riisumaan kaiken ylimääräisen pois, jäävät jäljelle ne asiat, jotka oikeasti tekevät elämästä merkityksellisen. Rakkaus toisiin ihmisiin, luontoon, eläimiin, elämään ja maailmaan ovat muun muassa niitä. Rakkaus on parhaimmillaan jotain todella pysyvää ja säilyvää myös silloin, kun ympärillämme muut asiat muuttuvat. Se tuo lohtua.

8. Rakkaus tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia

Rakkaudella on voima suojella meitä ja samalla auttaa toipumaan elämän kolhuilta. Rakkaus rohkaisee ja saa kurkottelemaan tähtiä. Rakastaminen ja rakastetuksi tuleminen tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Oksitosiini, joka on yksi rakkaushormoneista, lisää mm. ihmisen luottamusta, empatiaa ja anteliaisuutta sekä vähentää stressiä ja pelkoa. 

9. Rakkaus on vapautta

Kun rakastaa pyyteettömästi toista, toivoo hänelle pelkkää hyvää ja onnea myös ilman, että on itse aina osallisena siinä. Rakkaus on kaikkea muuta kuin toisen kahlitsemista tai persoonan rajoittamista. Silloin, kun saa rakastaa vapaasti – syntyy tilaa hengittää ja olla olemassa omassa rytmissä.

10. Rakkaus kuuluu kaikille ja on kaikkien oikeus

Rakkaus on universaali energia, joka asuu jokaisessa meissä. Ei ole olemassa ihmistä, jossa rakkautta ei olisi. Se kuuluu kaikille ja on näin ollen kaikkien oikeus; jokaisella on lupa rakastaa ja tulla rakastetuksi. On tärkeää muistaa kehittää rakkautta itseään kohtaan, koska se on se rakkaus, jota heijastetaan maailmaan. Kun antaa oman rakkauden näkyä, inspiroi myös muita tekemään saman!

 

 

Tervetuloa Lauran valmennuksiin täältä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image