Kumppanisi ei ole ajatustenlukija – rakkauden kielten tunnistaminen on yksi parisuhteen peruspilareista

Moikka! Ihanaa, että olet täällä. Me ollaan Lotta Riekki ja Laura Kiviaho. Tervetuloa lukemaan meidän blogia parisuhteesta, rakkaudesta ja näiden tuomista oivalluksista. Mukana kulkee tietysti myös meidän koiruli Lyyli.

Ollaan viime aikoina pysähdytty rakkauden kielien äärelle ja pohdittu niiden merkitystä meidän parisuhteessa. Ollaan ymmärretty niiden tärkeys, kauneus ja ennen kaikkea se, kuinka paljon sen oman, mutta myös toisen rakkauden kielen tunnistaminen vahvistaa ja selkeyttää parisuhdetta. Jos tuntuu, että suhteessa mennään eri rytmissä, kannattaa tutustua rakkauden kieliin. Oletko ilmaissut, mitä juuri sinä kaipaat ja minkälaisista rakkaudenosoituksista nautit? Tiedätkö, mitä kumppanisi toivoo sinulta?

Gary Chapmanin mukaan rakkauden kielet jakautuvat viiteen kategoriaan: fyysinen kosketus, myönteiset sanat, laatuaika, lahjat ja teot.

LOTTA: Se on ollut tärkeä oivallus, että meillä kahdella on erilaiset rakkauden kielet, vaikka meissä muuten onkin paljon samaa ihmisinä. Ollaan alettu nähdä ja myös antaa rakkaudenosoituksia enemmän arjessa, kun tiedän, miten sä osoitat mulle rakkautta ja samaan aikaan tunnistan, mitkä asiat on sulle niitä, jotka saa sut tuntemaan olosi rakastetuksi. 

LAURA: Kyllä! Mitä enemmän oon tutustunut itseeni ja hypännyt syvälle oman sydämeni syövereihin, sitä selkeämmiksi omat haluni ja tarpeeni ovat muodostuneet. Sen myötä pystyn pyytämään asioita, joista nautin ja saan iloa. Meidän suhteen kautta oon päässyt tutustumaan omaan rakkauden kieleeni, koska sun kosketus saa koko kehoni varpaita myöten kihelmöimään. Kehoni myös huutaa kosketuksen kaipuuta, jos se on syystä tai toisesta jäänyt vähemmälle. Niinä hetkinä, kun sun kosketus yltää taas iholleni, tunnen läsnäolon ja koko kehoni maadoittuu. Se on ihana fiilis.

LOTTA: Mulle pienet teot ja huomioon ottaminen eri tavoin arjessa on niitä merkittävimpiä asioita, joista tulee rakastettu ja arvostettu olo. Ei niinkään päivittäiset rakkaudentunnustukset tai hipsutukset. Siitä tulee hyvä mieli, kun näen, että oot ajatellut mua. Oli kyse sitten ilahduttamisesta tai mun elämän helpottamisesta sillä, että viet mua ajokortitonta paikasta toiseen. Vaivan näkeminen kumppanin eteen silloin, kun toisen ei tarvitse sitä erikseen pyytää, on mulle tosirakkauden osoitus. Meidän Lyylin kohdalla taitaa täyttyä kaikki mahdolliset rakkauden kielet – on rapsutuksia, leikkiä, herkkuja ja paljon yhteistä aikaa.

LAURA: Lyyli <3 Välillä suhteessa saattaa syntyä etäisyyttä niinkin pienestä asiasta kuin siitä, että ei osata lukea toistemme ajatuksia ja oletetaan, että se, mistä itse tykkää, niin siitä tykkää myös automaattisesti toinen. Jokainen meistä haluaa tulla rakastetuksi ja huomioiduksi, joten sillä, että ollaan tunnistettu toistemme tarpeet, ollaan saatu kyllä vielä enemmän rakkautta suhteeseen ja itselläni on ainakin sellainen fiilis, että pystyn tuomaan iloa sun päiviin ja päinvastoin. Ihanaa, että pystytään vastaamaan toistemme tarpeisiin sekä osoittamaan toisen tärkeys ja arvokkuus. Uskon, että suhde voi hyvin, kun me molemmat tullaan osaltamme kuulluiksi ja nähdyiksi. Saadaan vastaanottaa ja antaa rakkautta niin itsellemme kuin toisillemme.

LOTTA: Parisuhteissa niin kuin muissakin ihmissuhteissa usein itselle pienet ja merkityksettömät asiat saattavat olla sille toiselle juuri niitä maailman suurimpia ja tärkeimpiä. Miksi silloin ei muka ottaisi huomioon toisen tarpeita?

Käy tutustumassa Lauran rakkausvalmennukseen tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image