Mikä on seksuaalisen ja vetovoimaisen rakkauden salaisuus?

Vetovoimaiseen, intohimoiseen rakkauteen, jossa erotiikka kukoistaa, liittyy aina mysteeri. Selittämätön voima ja kemia. Alkemia, jossa kahden ihmisen kohtaamisesta syntyy jotain uutta ja ainutlaatuista. Onkohan  tämän mysteerin selvittäminen elämän mittainen matka?

Psykologia

Psykologisen teorian mukaan meitä vetää puoleensa sama kiintymyssuhdemalli, jonka opimme lapsuudessa huoltajiemme kanssa. Ehkä yritämme nykyisessä suhteissa myös kiihkeästi saada rakastetultamme sen, mistä jäimme paitsi lapsuudessa. Mutta koska olemme alitajuisesti valinneet huoltajiemme kaltaisen tyypin, voi olla haastavaa saada tätä korjaavaa kokemusta.

Kun ymmärrämme taustamme, rakkaussuhde on hieno mahdollisuus voimautumiseen ja yhteiseen kasvuun, jossa intohimo voi kukoistaa.

Karma

Jos uskot karmaan, voit ajatella, että olet jo ennen syntymääsi tehnyt sielunsopimuksen kumppanisi kanssa siitä, että tapaatte myös tässä elämässä, jatkatte yhteistä polkua tai saatatte loppuun keskeneräiset asiat välillänne. Vetovoima välillänne on suuri.
Meillä voi olla myös monia muunlaisia sielunkumppaneita: lapsia, vanhempia, sisaruksia, ystäviä.

Kaksoisliekki on sielunkumppani, jonka kanssa eroottinen vetovoima on usein hurja, koska hän on sinulle jollain tapaa polariteetti. Hän myös nostaa pintaan pahimmat varjosi ja haavasi – ja repii ne auki. Te olette tulleet tekemään ison kasvumatkan yhdessä, vaikka tämä ”romanssi” ei ole välttämättä kestävä.

Biologia

Vai onko eroottinen vetovoima ja rakkaus biologiaa? Eläin tai primitiivinen osa meissä haistaa suotuisat geenit toisessa ja aivoissamme tapahtuu joku outo kemiallinen reaktio. Meihin iskee kiihkeä halu, ja rakkaushormonit sekoittavat päämme.

Mitä mieltä olet, biologiaa, karmaa vai psykologiaa tai kenties kaikkea tätä?

Niin tai näin, rakkaus on ikuinen mysteeri. Nautitaan tästä hurmaavasta leikistä!

Kuva: Unsplash/ John Schnobrich

Keski-ikäisen naisen voimasta, aistillisuudesta ja kukoistuksesta voit lukea uutuus kirjastani Hehkuvan naisen voimavuodet. Kirjassa käsitellään myös parisuhteita ja siellä on inspiroivia käytännön harjoituksia. Löydät sen täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image