Oletko toimija, tarkkailija vai olosuhteiden uhri? – Voit itse päättää

Sinun tarinasi on elämäsi aikana syntynyt kertomus ja muistojen valikoima, kuin ainutlaatuinen albumi. Koska kaikkien kokemusten muistaminen ja kuvaileminen olisi mahdotonta, mieli jättää monta muistoa pois tarinasta.

Tarina rakentuu mielen perukoille kuin huomaamatta, hiljaa hiipien. Tarina sinusta ei ole elämäsi tai persoonallisuutesi eri puolten täsmällinen summa: jotkut tapahtumat ja ominaisuutesi saavat enemmän painoarvoa kuin toiset.

Monesti tarinaan valikoituvat elämäntapahtumat, jotka herättävät eniten tunteita. Tunteet vaikuttavat myös siihen, mitä jätät kertomatta. Joskus käänteentekevä elämänkokemus sisältää niin paljon häpeää tai syyllisyyttä, että se jätetään pois tarinasta.

Myös kaunis ja hieno kokemus voi pudota pois tarinasta, vaikka se olisi kuinka tärkeä. Moni jättää kertomatta suuret saavutukset, koska niistä kertominen tuntuu väärältä. Kulttuurissamme elää uskomuksia, joiden mukaan saavutuksista kertominen on ylpeyttä ja ylpeys on pahasta. Ne estävät meitä tuntemasta iloa itsestämme.

Tarinaan on helpointa sisällyttää tapahtumia, joiden kanssa ihminen on sinut, jotka hän sallii itselleen ja joita pidetään yleisesti hyväksyttyinä. Niistä on turvallista kertoa, sillä ne eivät aseta ihmistä alttiiksi arvostelulle. Olo ei ole niin haavoittuvainen. Ihmiset kertovat useimmiten elämästään sitä tarinaa, joka tuntuu turvallisimmalta.

Yhdelle turvaa voi tuoda oman menestyksen korostaminen ja itsensä kohottaminen, jotta ei jäisi muiden jalkoihin. Toiselle turvaa tuo näkymätön pienuuden tarina, jotta ei vain erottuisi joukosta. Tarinan tärkeä tehtävä voi olla kiinnittää ihminen tiiviimmin siihen yhteisöön, johon hän haluaa kuulua.

Tarinasi elämästäsi voi olla totta, mutta se on aina myös valinta. Valitset sen, mistä tapahtumista kerrot, ja sen, mistä näkökulmasta tapahtumia kuvaat. Oletko elämässäsi aktiivinen toimija, neutraali tarkkailija tai tapahtumien uhri? Millaisiksi elämäsi tapahtumat määrittelet? Se on sinun päätettävissäsi. Tarinan ei tarvitse pysyä aina samanlaisena. Missä tahansa oletkin menossa, vielä on mahdollista kirjoittaa se uudelleen. Joskus turvallisen tarinan ulkopuolelta löytyvät myös kauneimmat kasvun paikat.

Mikä tarina on sinun turvapaikkasi? Mitä tarinaa et ole uskaltanut kertoa, koska se ei ole tuntunut turvalliselta?

Haluatko päästä tutkimaan tarinaasi tarkemmin? Tutustu Katri Syvärisen odotettuun uutuuskirjaan Sinun tarinasi voima.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image