Sinun kehosi on kaunis ja ainutlaatuinen, mutta miksi sitä on niin vaikea uskoa?

”Kerro kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin”, kysyi Lumikin paha äitipuoli peililtä. Monet antavat peilille vallan ja pelkäävät, mitä se sanoo. Nuori tai vanha, lihava tai laiha, jokainen nainen on kohdannut haasteita kehosuhteessaan.

Kehosi on puutarha

Kuvitellaan, että mielesi ja kehosi on kaunis puutarha, jonka sait synnyinlahjaksi. Sen sijaan, että olisit saanut muokata sitä haluamallasi tavalla, istuttaa sinne sinulle ominaisia kasveja, muut alkoivat muokata puutarhaasi. Kasvattajasi, yhteiskunta ja opettajat alkoivat istuttaa sinne omia asenteitaan ja ajatuksiaan. Ehkä tarkoittaakseen hyvää, mutta kuuntelematta sitä, mitä sinä oikeasti tarvitsit. Sinä suostuit koska lapsena henkiinjäämisesi oli täysin riippuvaista ihmisistä ympärilläsi. Saatoit oppia, että sinun tarpeesi ovat vääriä, kenties jopa häpeällisiä.

Kouliminen jatkuu aikuisena: ”Kehosi ei ole hyvä sellaisena kuin se on. Se on ruma. Sinun täytyy muuttua ja muokata sitä.” Ja näin me naiset teemme: laihdutamme, kuntoilemme, ajamme karvoja, teetämme kauneusleikkauksia. On vaikeaa sanoa, milloin teemme sitä aidosti itsemme vuoksi ja milloin täyttääksemme alitajuisesti vääristyneitä vaatimuksia ja normeja.

Negatiivinen puhe

Kun puhumme itsestämme negatiivisesti, hylkäämme osan itseämme. Me emme tarvitse siihen ulkopuolisia kriitikkoja, sillä olemme sisäistäneet itsemme mollaamisen täydellisesti. Monet pelkäävät, että itsensä ruoskimisen lopettaminen tarkoittaa lopullista viallisuutta ja kaikki toivo on menetetty. Totuus kuitenkin on, että vasta kun aidosti hyväksyt itsesi paraneminen alkaa.

Jos olet tukahduttanut luontaisen itsesi rakastamisen, nautinnon ja kauneuden, alat etsiä sitä pakonomaisesti ulkopuoleltasi. Media ja mainokset elävät tästä. Meitä pommitetaan jatkuvasti vahvalla kuvastolla siitä, miltä kehomme ja ulkonäkömme pitäisi näyttää. Mitä kaikkea meille myydäänkään tämän avulla! Hetkellisesti uskomme mekon tai kasvorasvan tuovan meille onnea.

Läheiseni tietävät, että rakastan mekkoja ja tykkään meikata. Uskon, että tietoisesti käytettynä ne voivat olla ihana lisä nautinnolliseen elämään. Niiden täytyy kuitenkin lähteä sisäisestä arvostuksesta.

Rakkaudessa kukoistaminen

On vaikea kukoistaa rakkaudessa, intiimeissä suhteissa tai deittailussa ilman rakastavaa ja arvostavaa kehosuhdetta. On hyvä pitää mielessä, että yleensä kumppanisi on vähemmän kiinnostunut ulkonäöstäsi kuin siitä, minkälaista energiaa säteilet: kutsuvaa, avointa, itsestäsi nauttivaa ja leikkisää.

Kauneutta löytyy kaikkialta. Kaipaus kauneuteen liittyy vahvasti feminiinisyyteen. Kauneus tuomitaan helposti pinnalliseksi mutta sisäistä, ulkoista ja meitä ympäröivää kauneutta kannattaa silti vaalia, mitä tahansa kauneus juuri sinulle onkaan. Kauneus saa meidät kukoistamaan.

Sinun kehosi on ihme

Mikään ei ole sattumaa vaan kaikki kehossasi on viritetty optimaalisesti. Luonto ei kuitenkaan harrasta täydellisyyttä vaan monimuotoisuutta. Ajattele erilaisia eläimiä: kissoja, koppakuoriaisia, kameleita. Ne kaikki ovat kauniita omalla tavallaan. Suurin osa vartaloon tai ulkonäköön kohdistuvista mieltymyksistä on ihmisen keksimiä muoti-ilmiöitä, jotka ovat vaihdelleet vuosisatojen saatossa.

On ymmärrettävää, että haluat olla vartaloltasi sopusuhtainen ja hyvinvoiva, mutta sopusuhtainen on laaja käsite. Voit olla hyvin monen kokoinen ja silti voida erinomaisen hyvin.

Tiesitkö, että renessanssin aikana selluliittia rakastettiin ja kutsuttiin hymykuopiksi? Seuraavan kerran kun katsot itseäsi peilistä lähetä lentosuukkoja selluliitillesi ja huikkaa: ”Rakastan hymykuoppiani!” Huumori, nauru ja leikkisyys ovat avaimia itsemme rakastamiseen ja feminiiniseen nautintoon. Itseään rakastavalla naisella on pilkettä silmäkulmassa.

 


Voit lukea lisää tästä aiheesta ja naisen nautinnosta kirjassani Hehkuvan naisen salaisuuksia, joka ilmestyy lokakuussa.

Lue lisää kursseistani ja valmennuksistani nettisivuiltani tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image