Kun kaipaat sisäistä vahvistusta: 4 helpottavaa keinoa pahaan oloon

Onko sisälläsi epämääräinen tunnemöykky, mutta et oikein saa kiinni, mistä se johtuu? Huomaatko touhuavasi jatkuvasti jotakin, ettei sinun tarvisisi kohdata pinnan alla vellovia tunteita? Kaipaatko lohtua ja kannustavia sanoja, jotka muistuttavat, että tämäkin tunne menee ajallaan ohitse? Kirjoittaminen on oivallinen tapa tutkiskella sisäistä maailmaa ja pukea sanoiksi sekin, mikä on ehkä vaikeaa kohdata.

Tässä 4 harjoitusta, jotka auttavat kirjoittamaan pahan olon pienemmäksi:

1. Uskalla kohdata epämukava. Mistä et haluaisi kirjoittaa? Mitä asiaa tai tunnetta haluaisit väistää tai vältellä viimeiseen asti? Vaikka se tuntuisi vaikealta, kirjoita siitä. Ole täysin rehellinen. Muista, että kirjoitat vain itseäsi varten.

2. Anna tunteellesi lupa olla. Onko sisälläsi jokin tunne, jota et osaa nimetä? Kirjoita kuvailemalla mahdollisimman tarkkaan: Miltä se tuntuu? Missä se tuntuu? Kuinka kauan olet tuntenut sen sisälläsi? Mistä luulet, että tunne on peräisin? Mitä voisit tehdä, jotta tunne uskaltaisi tulla esiin? Muista, että kaikki tunteesi ovat sallittuja.

3. Syleile vaikeaa tunnetta. Mikä tunne on sinulle kaikkein vaikein kohdata? Ehkä se on suru, ehkä viha tai häpeä? Milloin tunsit sinulle vaikeaa tunnetta viimeksi? Nimeä tuo tunne jonkin eläimen mukaan ja kirjoita siitä mahdollisimman hellyttävä tai hersyvä tarina. Tuntuuko tunne erilaiselta?

4. Sano itsellesi ne sanat, joita tarvitset. Palauta mieleesi jokin hetki elämästäsi, jolloin tuntui, ettet selviä, mutta selvisit kuitenkin. Mitä lohduttavaa sanoisit nyt tuohon hetkeen? Kirjoita ajatuksiasi ylös. Lausu nyt lohduttavat sanat itsellesi ääneen. Ne ovat sinun mukanasi aina.

Nämä ja 41 muuta kirjoitusharjoitusta löydät Sielun sopukoita -kirjoituskorteista. Kortit ovat kaksipuoleiset: toisella puolella on Sielun sopukoita -runo, toisella puolella voimaannuttava kirjoitusharjoitus.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image