Mitä olet, jos et olisi mitään? – Merkityksellisyyden löytäminen lähtee itsestä

Kirjoittaja Heini Salmi on Herkästi vahva -hyvinvointivalmentaja, kirjailija ja fysioterapeuttiopiskelija.

Aloitetaan siitä, että esittelen itseni. Olen nuori nainen, yrittäjä, hyvinvointivalmentaja, fysioterapeuttiopiskelija, tanssija, tytär, sisko, lapsenlapsi, ystävä, kollega, naapuri, ylioppilas, ex-anorektikko ja kirjoittaja. Joku varmaan kutsuisi myös ikuiseksi unelmoijaksi.

Lista erilaisista titteleistä, menneistä ja tulevista kun on loputon. Meille on luonnollista lokeroida niin itsemme kuin myös muut. Näin minäkin olen toiminut. Miksi?

Uskon, että kaipaamme elämäämme ennen kaikkea hyväksyntää ja kohdatuksi tulemista. Ajoittain se on helpommin sanottu kuin tehty. On helpompaa rakentaa identiteetti statusten ja titteleiden ympärille. Saat hyväksyntää ja kiitosta suorituksista, se hivelee itsetuntoa.

Suorittajaluonteisena ex-anorektikkona puhun nyt kokemuksesta. Ajatukset lähtevät raiteiltaan: “Kun olen viisi kiloa hoikempi, minut nähdään. Tai kun minulla on korkeakoulupaperit kädessä, minut kohdataan ja saan arvostusta. Ehkä viimeistään kun minulla on upea auto, omakotitalo ja puoliso, olen oikeutettu osaksi yhteiskuntaa sekä kokemaan onnen.“ Ja näin ollen loputon kierre tyytymättömyyden kehässä on valmis.

Osaksi on täysin luonnollista, että egon tarpeet tulee tyydyttää. Näin voimme myöhemmin löytää vastauksia syvemmältä itsestä. Statuksen romahtaessa olo on kuitenkin alaston. Mitä olen, jos en ole mitään?

Kysymystä pyöritellessä oivalsin, että olen todella paljon, mutta oikeastaan vasta kun en enää pyri olemaan mitään, niin löydän onnellisuuden sisältäni. Tämän oivalluksen vastaanottaminen voi viedä aikaa ja vaatii jatkuvaa työstämistä. Ennen kaikkea sinun tulee kohdata itsesi, purkaa terälehti kerrallaan kuori ympäriltäsi.

Sinun ei tarvitse odottaa, vaan voit aloittaa heti. Tutkailla nykyhetkeä.

  1. Miten esittelet itsesi nyt?
  2. Mitä ominaisuuksia arvostat itsessäsi eniten?
  3. Millaiseksi haluat tuntea olosi?
  4. Millaista energiaa haluat välittää ympäristöösi?
  5. Miten koet ympäristösi?
  6. Miten haluaisit kokea ympäristösi?

Voimme omalla ajattelulla vaikuttaa paljon. Olemme juuri sitä, mitä ajattelemme olevamme. Syvintä olemusta ei titteleiden tai statuksien tulisi muuttaa. Pohdi siis tarkoin näitä kysymyksiä, tutkaile ja tunnustele, sukella syvälle itseesi.

Löydettyäsi vastauksia, kirjoita ne ylös. Ota tämä matkana, älä määränpäänä. Kun elämä horjuttaa, ole itsellesi armollinen. Tärkeintä on, että palaat aina takaisin.

Rakkaudella,

Herkästi vahva -valmentaja, Heini Salmi

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image