Nämä ihanat banaanilätyt ovat yksi arki-iltojemme suosikkiherkuista.
Ohje on superhelppo. Pidän tästä herkusta maun lisäksi myös siksi, että se on valmis nautittavaksi hyvin nopeasti.
Banaanilätyt ovat maidottomia ja ne sopivat hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä ne eivät sisällä lainkaan jauhoja. Ja ah, miten joku näin herkullinen voi olla saman aikaisesti myös terveellistä? Lättyjen makeus on peräisin pelkästään banaaneista.
BANAANILÄTYT
(Ohjeesta tulee noin 8 pientä / tai 2 suurikoista lättyä)
2 kananmunaa
2 hieman tummunutta banaania
1 vaniljatanko
ripaus suolaa
VAIHE 1) Viillä vaniljatanko auki pituussuunnasta ja raaputa sen sisällä olevat vaniljan siemenet talteen.
VAIHE 2) Sekoita kaikki ohjeen aineet yhteen esimerkiksi sauvasekoittimella.
VAIHE 3) Kuumenna paistinpannu, voitele sen pinta kookosöljyllä ja kaada sen jälkeen lättytaikinaa pannulle. Käännä lätty ympäri vasta kun sen reunat ovat alkaneet hyytyä melko pitkältä matkalta.
Ps. Ethän paista banaanilättyjä liian kuumalla lämmöllä, jotta niiden pinta ei pala.