Nämä erityisherkän 6 huippuominaisuutta ovat kilpailuvaltti tulevaisuuden työelämässä

 

Ystäväni lähetti joulun alla luettavakseni VTT:n strategiajohtaja Laura Nurmen erinomaisen kirjoituksen siitä, kuinka herkkyys on kilpailuvaltti tulevaisuuden liiketoiminnassa. Olen aivan samaa mieltä. Ensimmäisen kerran havahduin jo parikymppisenä liike-elämän oravanpyörässä kamppaillessani miettimään, mikä potentiaali hukataan, jos herkkyyttä ei osata valjastaa työyhteisöissä.

Nurmi kirjoittaa: Ihmiskunnalla on edessään monimutkaisia globaaleja haasteita, joita ei ratkota virittämällä nykytekemistä yhä tehokkaammaksi, vaan luomalla uusia ajattelutapoja ja liiketoimintamalleja. Tämä vaatii ympäristön lukutaitoa, luovuutta ja kykyä kyseenalaistaa – taitoja, joissa ihmisen herkkyys on ylivoimainen. Siksi uskon, että tulevaisuudessa menestyvät ne organisaatiot, jotka ymmärtävät herkän puolemme arvon.

Herkällä ihmisellä on monia taitoja, joita voitaisiin nykyistä fiksummin hyödyntää työelämässä. Mitä nämä huippuominaisuudet sitten ovat? Tässä muutama.

  1. Empatiakyky. Tutkimukset osoittavat, että työyhteisöissä, joista löytyy empatiaa, on tyytyväisemmät työntekijät, jotka saavat myös parempaa tulosta aikaiseksi. Empaattinen kulttuuri rohkaisee kokeilemaan uusia asioita ja löytämään epätavallisiakin ratkaisuja haasteisiin, sillä epäonnistumisen pelko on vähäisempää empaattisissa organisaatioissa.
  2. Luovuus. Nykypäivän ongelmat vaativat luovaa ongelmanratkaisukykyä ja innovaatioita, kykyä ajatella laatikon ulkopuolella. Herkillä ihmisillä on huippuunsa viritetty havainnointikyky, paljon hiljaista tietoa ja kykyä hahmottaa kokonaiskuva sekä huomata pienet yksityiskohdat. Luovuus vaatii kuitenkin tilaa; ratkaisut harvemmin syntyvät väkisin puristamalla.
  3. Intuitio. Parhaat ratkaisut löydetään yhdistämällä faktat ja intuitiivinen tieto. Kaikkia ratkaisuja ei voi aina perustaa pelkkiin numeroihin, tilastoihin tai ”näin on tehty ennenkin” –perusteluihin. Tämän päivän maailma on monimutkainen ja asiat muuttuvat jatkuvasti. Sellaisessa ympäristössä menestyminen vaatii tiedon rinnalle intuitiivista viisautta.
  4. Herkkyys havaita hienovaraisia signaaleja. Herkkä ihminen on loistava havaitsemaan muutokset tunneilmapiirissä, pinnan alla muhivat ongelmat ja ristiriitaiset signaalit. Herkkä vainuaa, mitä oikeasti on meneillään riippumatta siitä, mitä annetaan ymmärtää. Tämä tekee herkästä erinomaisen ihmisten johtajan ja tarkkavainuisen neuvottelijan tai myyjän.
  5. Syvällinen prosessointi. Herkkä ihminen miettii ja pohtii, tarkastelee asioita eri näkökulmista, syventyy ja etsii merkityksellisyyttä. Herkälle ihmiselle on ominaista kyky yhdistää ympäristöstä kerättyä informaatiota, peilata sitä omaan kokemukseen ja tehdä synteesejä yhdistelemällä eri palasia toisiinsa. Tämä synnyttää uutta tietoa, uusia oivalluksia ja uusia rakenteita, joista voi syntyä kilpailuetua.
  6. Hyväntahtoisuus. Empatiakyky tekee herkistä ihmisistä yleensä myös hyväntahtoisia. Rauhaa rakastavina he pyrkivät ratkaisuihin, joissa kaikki voittavat. Se on mielestäni tulevaisuutta – ainakin mikäli mielimme rakentaa paremmin voivaa maailmaa – että ajatellaan yhteistä hyvää ja aidosti kestävää kehitystä pikavoittojen ja ahneuden asemesta.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image