Näihin superhelppoihin joulumakeisiin on helppo ihastua. Jouluiset raakapallot valmistuvat käden käänteessä ja saavat makunsa muun muassa piparkakkumausteista, kuten neilikasta ja kanelista. Suutuntuma on täyteläisen pehmeä.
Raakaleivonnan idea on, että ne eivät yleisesti ottaen sisällä lainkaan viljoja, sokeria, maitoa eikä kananmunaa. Raakaleivoksien valmistuksessa lämpötila ei myöskään nouse yli 42 asteen, jolloin varmistetaan, että herkun tärkeät ravintoarvot säilyvät.
Kokeile raakaherkkuja vaikkapa vaihtoehdoksi muiden jouluherkkujesi rinnalle. Näitä nautiskellessa verensokerit pysyvät maltillisena ja saat kehollesi käyttökelpoisia ravinteita.
Ps. Makeiset sopivat hyvin myös ihan perheen pienimmille hyvien ravintoarvojensa ansioista.
Joulunmakuiset raakapallot
(Ohjeesta tulee noin 12 kpl)
50 g rouhittuja manteleita
15 kpl kuivattuja kivettömiä taateleita
2 isoa ruokalusikallista maapähkinävoita
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1 vaniljatanko
ripaus suolaa
Koristeluun:
Pakkaskuivattuja vadelmia
Raakasuklaata (sulatettuna)
VAIHE 1) Kiehauta tilkka vettä kattilassa. Lisää taatelit veden joukkoon ja anna niiden pehmentyä hetken aikaa kuumassa vedessä.
VAIHE 2) Tee vaniljatankoon viilto pituussuunnassa ja raavi sisällä oleva vanilja talteen esimerkiksi lusikan kärkeä apuna käyttäen.
VAIHE 3) Kaada vesi pois taateleista ja sekoita joukkoon kaikki ohjeen ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Pyörittele taikinasta kosteiden kämmenien välissä pieniä palloja.
VAIHE 4) Sulata raakasuklaa lämpimässä vesihauteessa. Pyörittele osa palloista esimerkiksi pakkaskuivattujen vadelmahippujen seassa ja kasta osa sulatettuun raakasuklaaseen.