Opettele sanomaan EI ilman tarvetta selitellä – Sinä olet täällä elämässä omaa elämääsi ja tekemässä niitä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä

Kiire johtuu useimmiten siitä, että emme ole sanoneet riittävästi EI. Elämässä tuntuu tulevan toinen toistaan ”tärkeämpiä” asioita hoidettavaksi. Jossain kohtaa elämä saattaa olla yhtä hullunmyllyä, jossa juoksemme toteuttamassa muiden toiveita.

Mutta muiden toiveet eivät koskaan lopu. Tavoitteet, päämäärät ja toivomukset eivät koskaan lopu. Jos et tule ajatelleeksi sitä, mihin oikeastaan – lopulta – sinulla onkaan kiire, juokset elämän läpi hoitelemassa asioita. Asioita, jotka ovat ehkä jollekin muulle tosi tärkeitä, mutta eivät välttämättä sinulle.

Hei: et sinä ole täällä elämässä hoitelemassa vain asioita! Sinä olet täällä elämässä omaa elämääsi ja tekemässä niitä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Usein kuitenkin saatamme unohtaa, mitä oikeastaan olimme tänne elämään tulleetkaan tekemään. Jotta voisi taas alkaa muistaa, kuka on, mistä tulee ja mihin on menossa, on opeteltava aivan aluksi sanomaan EI.

Jos et ole varma, jaksatko, pystytkö tai onko jokin asia sinulle hyvä, sano varmuudeksi EI. EI:n sanominen antaa tilaa sinulle. Se antaa aikaa miettiä ja tutkailla tilannetta.

Kun alat sanoa riittävästi muiden pyyntöihin EI, alat sanoa samalla itsellesi enemmän KYLLÄ. Ja alat sanoa KYLLÄ myös sinulle oikeasti tärkeille asioille ja itsesi näköiselle elämälle.

Kukaan muu ei tiedä, kuka sinä olet ja mitä sinä olet tullut tänne elämään tekemään. Sinun tehtäväsi on tietää – tai ainakin yrittää ottaa selvää. Mitä enemmän saat aikaa ja tilaa itsellesi, sitä suurempi sisäinen voima sinussa alkaa kasvaa. Voima nimeltä SINÄ.

Ilman rajaamista ja priorisointia olet vähän siellä, täällä ja tuolla. Et ole itsessäsi, omassa voimassasi. Silloin olet myös heikko houkutukselle sanoa KYLLÄ. Samalla saattaa tuntua, että sinun pitää ja ”on pakko” palvella muita, auttaa muita ja tehdä muiden puolesta enemmän. Ehkä pelkäät, että EI:n sanomisen myötä sinut hylätään, et ole arvokas tai olet huonompi kuin muut.

Mutta arvaapa mitä: Kun osaat sanoa EI, olet parempi kuin muut! Olet parempi sinä, sillä tiedät, missä sinun rajasi menee, ja tiedät, mikä ei tee sinulle hyvää.

Olet myös arvokas, koska se ihminen, jonka kanssa elät yhdessä koko elämäsi, arvostaa sinua enemmän kuin mitään muuta. Sinä arvostat sitä, mitä olet ja sitä, mitä haluat olla.

Seuraavan kerran kun tiedät sisimmässäsi, että pitää sanoa EI, priorisoida ja rajata omaa elämää, mutta sinusta tuntuu, ettei niin ole soveliasta tehdä, hengitä kymmenen kertaa sisään ja ulos keskittyneesti. Sitten sano taikasana EI, ja hengitä taas kymmenen kertaa sisään ja ulos keskittyneesti.

Ja onneksi olkoon – näin palvelet koko tätä maailmaa, itseäsi ja elämääsi parhaiten! Eikä sinun tarvitse selitellä, miksi kieltäydyt. Muiden ei tarvitse aina ymmärtää.

Kun sanot rohkeasti riittävästi EI, huomaat, ettei sinua hylätäkään. Saatat huomata, että sinua aletaan arvostaa enemmän. Näin tapahtuu siksi, että osoitat ensin arvostusta itse itsellesi. Muut aistivat sen.

Voi olla, että aluksi rajojen laittaminen hämmentää muita ihmisiä – varsinkin, jos olet aina tehnyt kiltisti kaiken. Jossain kohtaa voi kuitenkin olla, että muut alkavat ihailla sinua – kuinka sinä teet tuon!

Rajaaminen saa aikaan sen, että sisäinen tilasi ja voimasi kasvaa. Elämä alkaa tuntua paremmalta, omanlaiselta. Ja mitä olimmekaan tulleet tänne elämään tekemään? Flipperipalloiksi vai oman elämämme luojiksi?

Kun osaat sanoa riittävästi EI, tiedät myös, mille haluat – todella – sanoa KYLLÄ. Ja muista: älä koskaan sano EHKÄ, jos haluat sanoa EI – äläkä varsinkaan sano KYLLÄ!

Suositun Unelmakarttakirjan juhlapainos on täällä 💜 Tämä kirja on Sinulle, joka kaipaat uskoa itseesi, omiin mahdollisuuksiisi ja kipinää unelmiesi toteuttamiseen. Katso kirja tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image